15. kolo
30.11.2012 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt 4:0

Fotbalisté Düsseldorfu udělali další důležitý krok k záchraně a potvrdili velice dobrou formu, navíc porazili Frankfurt rozdílem třídy o čtyři branky. Fortuna se tak s osmnácti body dostala na třinácté místo tabulky a vzdálila se záchraně na šest bodů. Frankfurt po fantastickém začátku začíná strádat a připsal si další porážku. Se čtyřiadvaceti body je sice zatím pátý a nemůže po tomto kole klesnout, ale ostatní protivníci se mu výrazně přibližují.

Domácí rozhodli o svém vítězství na konci prvního poločasu, kdy vsítili dvě branky a po necelé hodině hry přidali třetí trefu. V závěru pak dali čtvrtou branku a ukázali, že jsou opravdu v pohodě. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení důležitého hráče Eintrachtu už v 34. minutě. Karim Matmour totiž obdržel během sedmi minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch, od této chvíle se hosté absolutně sesypali.

Utkání bylo bohaté na šance a hned od samého začátku se diváci rozhodně mohli bavit. V samém úvodu byli lepší hosté, do první vážnější možnosti se však dostali domácí v 10. minutě Nando Rafael předvedl krásné sólo a šel sám na gólmana Kevina Trappa, jenže na poslední chvíli se vrátil obránce Marc-Oliver Kempf a čistým zákrokem odzbrojil Nanda. O deset minut později se zrodila další velká možnost domácích.

Po dlouhém centru Leona Baloguna se ke střele dostal Andreas Lambertz a zamířil jen těsně vedle hostující branky. Ve 27. minutě dostal první žlutou kartu Matmour a o tři minuty později spálil největší šanci hostů v prvním poločase. Po dlouhém centru nebezpečně hlavičkoval, ale brankář Giefer předvedl dobrý zákrok. Za další čtyři minuty však oslabil svůj tým po zákroku na Stefana Reisingera a po druhé žluté kartě logický následoval červený trest.

Ihned na to se domácí dostali do vedení. Na hranici vápna se uvolnil Reisinger, prošel přes dva obránce a křížnou střelou zakončil k tyči. Ve 42. minutě domácí zvýšili své vedení, když Oliver Fink udělal kličku protihráči a zamířil z hranice vápna do šibenice. Deset minut po změně stran mohl Frankfurt snížit, ale hlavičkující Stefan Aigner mířil o pár decimetrů vedle. Následně na druhé straně přišel třetí, rozhodující gól, který vsítil Nando.

Ten po pasu Baloguna využil špatné hlavičky Finka a skákavou ranou prostřelil Trappa potřetí - 3:0. V dalším průběhu se již spíše dohrávalo a ani jeden celek se netlačil do ofenzívy, nicméně pět minut před závěrečným hvizdem se skóre přeci jen měnilo ještě jednou. Po hezké kombinaci vypálil tvrdě z dvanácti metrů Axel Bellinghausen a jeho projektil se vešel přesně k zadní tyči.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele