31. kolo
27.04.2013 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fortuna nestačila také na Dortmund a dostává se do problémů

Devět zápasů bez plného bodového zisku si pochopitelně vybírá svou daň a Düsseldorf se tak porážkou od BVB dostává opět blíže sestupovým místům - sedmnáctý Hoffenheim ztrácí pouze tři bodíky.

Hostující strana se po semifinálovém vítězství v Lize mistrů nad Realem Madrid (4:1) představila hned s deseti změnami (na svém místě zůstal pouze Mats Hummels) a na souhře BVB to bylo pochopitelně znát. Fortuna působila jistějším dojmem a během prvních deseti minut si vytvořila hned několik zajímavých šancí, ovšem ani jeden pokus ke zdárnému konci nedotáhla.

Teprve potom se dostali ke slovu také Borussen. Konkrétně to byl Schieber, jehož hlavička ovšem zamířila jen do tyče Gieferovy svatyně! Záhy se však hostující ekipa přece jen radovala: Leitner předal mičudu Sahinovi, který si dobře všiml nesprávného postavení brankáře a poté nádhernou střelou z více než třiceti metrů otevřel skóre - 0:1! Ilsø mohl odpovědět, trefil ale jenom stojícího Hummelse.

Nepříliš vydatný pokrm byl servírován i po obrátce. Dobře hrající Schahin sice připravil další solidní možnost pro Ilsøa, tomu se však Langeraka opět nepodařilo zaměstnat. Domácí se snažili, avšak většinou marně. Pověstnou výjimkou byla po hodině hry rána Bellinghausena, kterou zlikvidoval australský brankář a Lambertz následně mířil nad branku! Jürgen Klopp zakrátko poslal do hry polskou dvojici Blaszczykowski - Lewandowski (nahradili Bittencourta a Leitnera) a to se mu záhy vyplatilo, když druhý jmenovaný založil akci, Sahin oslovil Kubu a bylo to 0:2.

Srdnatě bojující nováček dělal možné i nemožné a dokonce se u sudího Leitnera dožadoval penalty za ruku Hummelse, ale píšťalka zůstala dále němá. Na opačné straně to neúspěšně zkoušel rovněž čerstvě příchozí Reus. Závěr však patřil opět F95. Reisinger sice nejdříve na dortmundského brankáře recept nenašel, ale po standardce Bellinghausena hlavou snížil Bodzek - 1:2. Tento moment svěřence Norberta Meiera probudil, ovšem Latkovu hlavičku skvěle zneškodnil Langerak!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele