8. kolo
20.10.2012 15:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Bayern Mnichov svou výhrou nad Fortunou psal bundesligovou historii

Nejúspěšnější německý klub FC Bayern má po sobotním vystoupení v Düsseldorfu zase o jeden primát navíc. Jednoznačnou výhrou 5:0 na hřišti Fortuny se jeho hráči postarali o vůbec nejlepší nástup do Bundesligy, co padesátiletá historie této soutěže pamatuje. Nikdo neodehrál prvních osm kol tak úspěšně jako právě borci bavorského giganta v tomto ligovém ročníku. Celek z Düsseldorfu byl tentokrát jen komparsem a musí strpět druhou porážku v řadě.

Dle očekávání se hned od úvodu domácí fotbalisté zatáhli do hluboké defenzívy na vlastní polovině a přenechali iniciativu Mnichovanům. Defenzivní přístup borců Fortuny naštěstí nijak neubral na skvělé atmosféře, jež panovala ve vyprodané Esprit-Aréně. Ta v první pětačtyřicetiminutovce viděla pouze šance hostujícího celku. Brankáře F95 Giefera nejednou prověřil Tony Kroos a Thomas Müller dokonce v 17. minutě jako první rozvlnil síť düsseldorfské svatyně. Ze svého zásahu se však radovat nemohl - svou přesnou střelu do rohu brány realizoval v ofsajdovém postavení.

Giefer se musel ohánět - bavorské střely a přímé kopy se střídaly jako na běžícím pásu. Svou enormní snahu o skórování přetavili hráči FCB v první gólový zásah v 28. minutě, kdy si na Ribéryho pas z levé strany ve vápně dobře naběhl Mandžukič. Pro Chorvata pak nebyl problém zamést z krátké vzdálenosti míč za brankovou čáru. Bavoři se tímto zásahem nechtěli nechat uspokojit a nadále kuli železo, dokud bylo žhavé: Po chvíli tedy byli k vidění šance Badstubera a několik "soubojů" mezi Gieferem a Müllerem. Druhý gól na sebe beztak nenechal dlouho čekat.

Jen osm minut dokázala Fortuna držet jednobrankovou ztrátu. O navýšení skóre utkání se postaral Luiz Gustávo, jenž po zahraném přímém kopu zužitkoval Müllerem vyhraný hlavičkový duel proti Lambertzovi. Brazilec nejdříve klopýtl, avšak následnou hlavičkou včas zavěsil do domácí sítě - 0:2. Meierova družina se na kloudnou odpověď do poločasu nezmohla a vše dělalo ten dojem, že domácími jsou spíše fotbalisté Bayernu, kteří ovládli veškeré dění na hřišti.

Do své prví větší gólové příležitosti se Düsseldorfští propracovali na začátky druhého poločasu. To se po rohovém kopu dostal k hlavičkovému pokusu nově příchozí Voronin. Ukrajinec poslal balon na přední tyč, narazil však na dobře postavené hosty. Chvíli nato se kolem toporného Badstubera obtočil Kruse a rychle nacentroval před bavorskou bránu. Tam si však na míč počíhal Neuer. To bylo ze strany F95 vše. Hra se pak rychle vrátila do původních kolejí a v 55. minutě svítil na světelném ukazateli již stav 0:3. O to se postaral aktivní Müller, jenž po Ribéryho přihrávce zavěsil z patnácti metrů.

Nahrávač Ribéry se poté sám mohl stát úspěšným střelcem, avšak po obehrání Chaa poslal míč z osmi metrů přímo do náruče Giefera. Bayern pak postupem času slevil ze svého tempa, nadále však tvrdil muziku a domácí fotbalisty do ničeho nepouštěl. Už se zdálo, že se Bavoři do žádných dalších ofenzivních dobrodružství pouštět nebudou a údržbou dokopou utkání až do konce. Tento scénář - na škodu domácích - nenastal. Neuer si ještě mohl dovolit hrubku, když trestuhodně neodhadl vzdušný balon, z čehož Fortuna nijak těžit nemohla. Pak následovala poněkud nudnější pasáž, jež donutila mnohé návštěvníky utkání opustit stadion.

Kdo na svém místě setrval až do závěrečného hvizdu, neprohloupil. Viděl totiž ještě další dva slepené góly, jimiž si FCB vylepšil už tak úctyhodné skóre. Navrátilec do sestavy Alaba oslovil svým pasem z levé strany Müllera, jenž svým dalším úspěšným zásahem potvrdil slova o jeho zatím mimořádně zdařilém úvodu sezóny. Autora posledního, pátého gólu by hádal málokdo. Byl jím brazilský zadák Rafinha, jenž po Ribéryho vybídnutí nekompromisně umístil z 11 metrů balon do vzdálenějšího rohu brány. Domácí fotbalisty pak doslova osvobodil konečný hvizd rozhodčího Zwayera.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0.3 - Franck Ribéry, Mario Mandžukič, Toni Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Potvrzení mega formy Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Mandžukič, Lahm)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
freakmarena19

1:2 (Mandzukic 2x)

Reagovat
Jardman

david alaba!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No takže tahouni kteří loni dostali tým do finále LM jsou o rok zkušenější, přišlo pár takřka (potencionálních) superhráčů.. No oni ty řeči o jednom z nejlepších týmů světa nebudou tak liché..

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery neuvěřitelný výkon.. Nejdřív eliminoval Španělsko a dneska totálně zneškodnil Fortunu!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern neskutečně rozjíždí sezonu Dortmund 12 bodů nestáhne !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN bude majster :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele