27. kolo
30.03.2013 15:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Werkself rozstřílela Düsseldorf a vrací se na vítěznou vlnu

Setkání dvou trápících se týmů nakonec ovládl o poznání zkušenější Leverkusen, jenž tak znovu natáhl čekání Fortuny na vítězství, které se dostalo už na pět utkání. Na domácí úspěch proti Bayeru pak nováček čeká od roku 1990.

Očekávané derby nenabízelo zrovna dvakrát oku lahodící podívanou, avšak nebylo se moc čemu divit, oba celky momentálně procházejí neúspěšným obdobím. Farmaceutici přenechali dirigentskou taktovku domácím, avšak F95 není na tuto roli zvyklá a to bylo na hrací ploše jasně patrné. Druhá strana se zaměřila na protiútoky, ovšem ty byly ze strany Bayeru až příliš monotónní a nic nepřinesly.

Přesto přese všechno se hostující ekipa mohla zanedlouho radovat: Balogun ve vymezeném prostoru zastavil pronikajícího Sama jen za cenu nedovoleného zákroku a rozhodčí Zwayer nařídil pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe Kießling a ranou k tyči nekompromisně zavěsil - 0:1. Fortuna musela od této chvíle hru více otevřít, ale nepřesnosti opět větší ofenzivní rozlet znemožnily. Kruse vymezený prosto těsně minul a stejně dopadla dalekonosná střela Tescheho. Čtyři minuty před pauzou se však začínalo od nuly: Bellinghausen využil ztráty Carvajala, předal Krusemu, jehož pas si do branky srazil Schwaab - 1:1.

Tento moment doslova otevřel zatažená stavidla a mičuda se rázem pohyboval od vápna k vápnu. Na bleskovou reakci se chystal Schürrle, ale kýžený úspěch neslavil. Pokus Bollyho zpoza vápna následně zneškodnil Leno. Rovněž neúspěšně dopadlo hlavičkové zakončení Boenische.

Krátký oddech však Düsseldorfu očividně prospěl a nováček rázem začal vystrkovat drápky. Bolly a Lambertz však ve slibných možnostech příliš váhali, nakonec tak z jejich šancí nezapršelo. Šedesátá druhá minuta pak z ničeho nic přinesla branku na opačném konci hřiště: Boenisch našel hlavu Kießlinga, ten sklepl pro Sama, jehož dělovka sice našla jen van der Bergha, ale Schürrle už se nemýlil - 1:2! Norbert Meier reagoval hned několika změnami, to však bylo pouze vodou na leverkusenský mlýn. Kießling se podruhé obsadil do role asistenta a Schürrle měl znovu lehký úkol - 1:3. Dvě minuty před koncem se nakonec po Carvajalově nabídce dočkal i sám urostlý kanonýra uzavřel na konečných 1:4.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
johnn

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/10185337/lev/

Kiessling a Schürrle jsou polovina úspěchu Bayeru Leverkusen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele