16. kolo
08.12.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 0:2

Fotbalisté FC Augsburgu se v duelu s favorizovaným Bayernem Mnichov maximálně vydali ze svých sil, po devadesáti minutách však opět zůstali s prázdnýma rukama. Outsider se v pohledném utkání velmi dlouho držel, nakonec se sám připravil o výhru. Rozhodujícím aspektem již sedmé porážky FCA v řadě tentokrát mělo být hraní rukou v pokutovém území, které bylo proměněnou penaltou potrestáno. Naopak FC Bayern navýšil svou sérii bez prohry na jedenáct zápasů.

Předposlední tým ligové tabulky si ze současného suveréna německých trávníků nedělal těžkou hlavu a již od úvodního hvizdu si počínal drze a sebevědomě. Domácí jedenáctka plnila přesně to, co trenér Weinzierl před zápasem sliboval: K vidění byla nátlaková hra a snaha diktovat tempo utkání ze strany švábského mužstva. Po pěti minutách by dokonce mohl mít dobrou šanci k uštědření rychlé gólové rány Mölders. Sedmadvacetiletý borec však ke zklamání ochozů vyprodané SGL-Arény ztratil na malém vápně orientaci a k zakončení se nedostal.

Bayern odpověděl zajímavými pokusy Müllera, Danteho a Mandžukiče. Vyložených šancí se příliš nedostávalo. A tak byli diváci odškodněni alespoň vysokým tempem a nasazením v podání obou týmů. S postupujícími minutami se domácí fotbalisté dostávali pod stále patrnější tlak Heynckesova mužstva. Na nervy fanouškům FCA pak zle drnkal zejména chorvatský sniper Mandžukič, jenž spálil hned tři prvotřídní příležitosti ke skórování. Na druhé straně se musel vytáhnout Neuer při likvidaci Wernerova pokusu.

I přes tlak hostujícího výběru si počínala domácí ekipa bezpochyby na výbornou, přesto musela před poločasovým odchodem do kabin strávit jednu inkasovanou branku: Sankoh zastavil balon ve vlastní šestnáctce rukou a Müller se svou úspěšnou penaltovou exekucí postaral o stav 0:1. Po změně stran předváděli vedením posílení hosté svou klasickou herní rutinu. Mnichované drželi míč na svých kopačkách a v krajní nouzi si přišli pro faul. Cestu k Amsifově svatyni si však borci FCB hledali jen sporadicky.

Heynckes tak pro jistotu vytáhl se svého rukávu útočné eso Maria Gómeze, kterému stačily jen dvě minuty k tomu, aby gólově udeřil: Po pěkné kombinaci s Ribérym pohodlně zavěsil z jedenácti metrů. Vůle augsburských fotbalistů byla tímto zlomena, na čemž nic nezměnily ani pokusy Bancého a Haina. FCB tak mohl tuto partii v poklidu dokopat a připsat si povinné tři body. Ty v zimním počasí zahřejí o to více, když velký soupeř z Dortmundu v honbě za titulem zavrávoral s wolfsburským VfL.

Autor: Jan Mátl / kicker. de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 Bayern válí soupeře jedním za druhým

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nepřipustí komplikace a potvrdí mega formu! 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3, Gomez 2x, Ribery,

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele