5. kolo
26.09.2012 20:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:3

Již po prvních pětačtyřiceti minutách mohl augsburský FC lamentovat nad ztraceným utkáním. Bayer Leverkusen stoprocentně využil své šance a před poločasovým odchodem do kabin si zajistil uklidňující tříbrankové vedení. Po změně stran vykřesal naději pro domácí celek Werner, více však svěřenci trenéra Weinzierla nestihli a zůstávají přikováni na samé dno bundesligové tabulky. Naopak pro Werkself by úspěšná augsburská mise mohla znamenat pomyslný odrazový můstek k dalším bodům.

Obě mužstva vstoupila do utkání s velkým respektem a opatrnou hrou. Jak domácí, tak hostující hráči se především hodlali vyvarovat zbytečných chyb. A byla to také první vážnější chyba, která měla stát na začátku první gólové situace utkání. Jako na podnose nabídl Schürrlemu balon Sankoh. Německý reprezentant pohotově našel Castra, jenž neotálel a vypálil na domácí svatyni. Míč se od spodní strany břevna odrazil zpět, načež se nejrychleji zorientoval Kießling a pohotově hlavičkoval. Brankář FCA Amsif se ještě snažil zastavit míč na čáře, dle verdiktu hlavního sudího však zasáhl pozdě a částečně sporný gól nastavil výhybku pro další směřování osudu tohoto utkání.

V následujících chvílích působili domácí fotbalisté poněkud otřeseně a Werkself bez problému kontrolovali dění na hřišti. Augsburští se pokoušeli překonat soupeřovu obranu vysokými balony z hlouby hřiště. Brankář Leno a jeho pomocníci v poli však byli v obraze a se všemi pokusy domácích si věděli rady. O co méně se Bayer04 nadřel, o to více byl na rozdíl od FCA efektivní při proměňování svých šancí. Nejprve zvýšil na 2:0 Wollscheid: Castro svým přímým kopem našel ve vápně stojícího Topraka, jenž mladého německého obránce vybídl ke skórování.

Do třetice se proti tápajícímu Augsburgu hosté gólově prosadili ve 44. minutě, kdy se ve středu hřiště na úkor dvou domácích borců prosadil Schürrle, jenž na hranici pokutového území nedal svou nechytatelnou střelou do levého dolního rohu augsburskému gólmanovi šanci. Schürrle se tak trenérovi Hyypiämu odvděčil za svěřenou důvěru. Do druhého poločasu pak vstoupili hosté s velmi línou hrou, za což byli hned po šesti minutách potrestáni: Baier poslal do šance Wernera, jenž z ostrého úhlu dokázal svým zdvihákem překonat brankáře Lena.

Úspěšný zásah pokropil domácí fotbalisty živou vodou - jejich počínání nyní bylo rychlejší, cílevědomější a razantnější. Navzdory zvýšenému úsilí se však Bavoři neprokousali do žádné další slibné šance. Hosté se zaměřili na hájení dvougólového vedení, směrem dopředu však působili impotentně a brankář Amsif by si snad i mohl z brány odskočit pro něco na občerstvení. Až po 75. minutě bylo před jeho svatyní zase o něco rušněji. O vzrušení se svou střelou do břevna postaral Kießling a Kadlec pak v následné dorážce na Amsifa nevyzrál. Jednalo se o poslední zajímavou událost v zápase.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

velice těžký zápas, ušmudlaná výhra Leverkusnu 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele