26. kolo
17.03.2013 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1:2

Po 26. kole se bude Švábům zase dýchat o něco lépe. Ve velmi urputném a místy až hektickém utkání dokázali borci VfB vybojovat tři body na půdě stagnujícího Eintrachtu Frankfurt. Domácím se sice podařilo ukončil dlouhý bezbrankový půst, avšak nedokázali dobře naložit se svým jednobrankovým vedením a prodloužili tak dlouhé čekání na vítězství nad VfB na domácím hřišti.

Frankfurt byl před utkáním 505 minut bez vstřelené branky, Stuttgart musel odčinit své poslední čtyři prohrané zápasy - obě mužstva tak musela přistoupit k tomuto střetnutí nanejvýš zodpovědně. To se projevilo i v očividné opatrnosti na obou stranách hřiště. O něco odvážněji si však počínali domácí fotbalisté, kteří se snažili hledat nejkratší cestu směrem dopředu. Stuttgart zůstal trpělivý a čekal na chybu soupeře. K vidění byla spíše průměrná partie.

První vážnou událostí tak byl zbytečný výlet domácího gólmana Trappa z brány, jenž zabrnkal na nervy všem fanouškům Eintrachtu. Chyba však potrestána nebyla a hned v zápětí to byla domácí jedenáctka, kdo se mohl radovat z prvního gólu utkání. Schwegler poslal do uličky skvělou přihrávku na Aignera, jenž se tak snadno dostal před brankáře Ulreicha. Aigner zachoval klid a pravačkou uklidil balon do vzdálenějšího rohu brány. Orli se mohli po 521 minutě radovat z gólu.

Švábi se snažili na negativní vývoj zareagovat, avšak limitovala je nepřesnost v přihrávkách. Naopak domácí si počínali dobře v obraně a k tomu ještě ohrožovali soupeřovu bránu: Celozzi a Rode nevyužili své šance na navýšení skóre, což se později ukázalo jako osudné. Stuttgartští postrádali kvalitu a jejich snaha a enormní nasazení k ničemu kloudnému nevedly. Labbadiovi svěřenci si do poločasu vypracovali jen jednu pološanci a o přestávce tak měli o čem přemýšlet.

Avšak pár minut po zahájení druhého dějství se na hosty usmálo štěstí. Schwegler přišel do souboje s Bokou o něco později a afrického krajního zadáka fauloval. Jelikož se tak stalo v domácí šestnáctce, následoval pokutový kop, jenž Ibiševič proměnil s jistotou sobě vlastní. Začínalo se od znovu a hosté cítili šanci na uhraní dobrého výsledku. Obraz hry však za moc nestál - docházelo k četným ztrátám balonu a zajímavých situací před brankami se nedostávalo.

S postupujícím časem byl Stuttgart čím dál více pasivní a dostal se pod tlak. Z něj resultovaly šance Meiera a Inuie, avšak hosté obě akce ustáli bez úhony. Ba co víc - chvíli nato šli do vedení: Niedermeier stál při zahrávání rohového kopu trestuhodně nehlídán v soupeřově vápně a hlavičkou otočil vývoj utkání ve prospěch svého klubu. Trenér SGE Veh reagoval dvojím střídáním a domácí vrhli vše do ofenzívy. Orli nebezpečně kroužili nad pevným stuttgartským obranným šikem, avšak skulinky v mnohonohé obraně najít nemohli. Na stavu skóre se nic nezměnilo - vyhrál tak slabší tým.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele