3. kolo
16.09.2012 17:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 3:2

Třetí zápas, třetí vítězství: Eintracht Frankfurt dokázal v napínavé partii proti Hamburskému SV znovu vydolovat plný počet bodů, čímž se jako jediný drží v ligové tabulce suverénního Bayernu. Do historie tohoto utkání výrazně vstoupila i červená karta českého reprezentačního záložníka Petra Jiráčka. Oslabení hosté na lépe hrající Orli stačit nemohli a společně s Hoffenheimem jsou po třech kolech přikováni na dno soutěže.

V téměř vyprodané Commerzbank-Aréně opanovali domácí hráči úvod utkání, HSV působil toporně a přednostně se soustředil na defenzívu. Na úvodní branku utkání čekali diváci jen třináct minut, pak se po zaváhání dua Bruma-Son zmocnil míče Japonec Inui. Samurai ve službách Eintrachtu potáhl míč do pokutového území, aby následně přesně střelou trefil roh Adlerovy brány - 1:0. Na obdržený gól odpověděli hosté zajímavým přímým kopem van der Vaarta - byla to však pro tuto fázi utkání jediná kloudnější reakce na aktivitu Orlů.

Ti se o pár chvil později dočkali druhého úspěšného zásahu. Po rohovém kopu se balon odrazil od Andersona k Occeanovi, jenž z blízkosti uklidil míč tam kam měl. Po rychlém dvougólovém vedení Vehovi svěřenci podřadili a zaměřili se na bránění slibného stavu. Tento krok Orlům zas tolik nevyšel, neboť jen se štěstím ustáli slibné příležitosti Sona a Rudněvse, kteří ztroskotali na brankáři Trappovi. Zajímavé události se přihodily zejména ke konci první půle. Nejprve musel skvělý Adler odvrátit hrozbu tříbrankového manka při šanci Meiera. Poté se svého gólového zásahu dočkali Rothosen, když se po van der Vaartem zahrávaném rohovém kopu dostal balon k Westermannovi, jenž si v malém vápně obvykle ví rady, a domácí mohli začít smutnit nad gólem do šatny.

Ještě než se však hráči odebrali do kabin, vyfasoval Jiráček za svůj nebezpečný zákrok v souboji s Andersonem červenou kartu a mohl tak rovnou zamířit do sprchy. Beze změn pak aktéři utkání nastoupili do druhého dějství - jenom trenér HSV Fink musel za své peprné výroky na adresu sudího Starka usednout mezi diváky. Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky pak stejně jako v prvé půli patřil hesenským fotbalistům a již za sedm minut byl rozdíl ve skóre opět dvougólový. Schwegler našel v pokutovém území Meiera, jenž pohotově vyzval ke skórování Aignera. Posledně jmenovaný svým zdvihákem překonal vystoupivšího Adlera a ochozy Waldstadionu mohly zaburácet potřetí.

Ani po tomto dalším inkasu neopustili profesionálové HSV svůj připravený plán a ukázali pevnou morálku. Za svůj přístup byli záhy odměněni gólem, když dokázali potrestat jednu z mála chyb svého rivala: Zambrano přišel v souboji s van der Vaartem lacino o balon, Nizozemec vybídl do šance na pravé straně Sona. Mladý Korejec nezaváhal a poslal balon za brankovou čáru - 3:2. O dramatičnost závěrečných minut tak bylo postaráno.

Ve třiasedmdesáté minutě se houští frankfurtských hráčů šťastně probili Son s Diekmeierem. Hamburský zadák se ten večer již jako třetí hráč Rothosen ocitl tváří v tvář Trappovi a domácí strážce brány opět zůstal v této situaci nepřekonán. Na druhé straně pak ještě v podobné situaci odmítl navýšit skóre Meier, snahy hostů pak již také kýžené plody nepřinesly. Nemohoucnost Finkových svěřenců v konce je tak hlavním viníkem již třetího klopýtnutí HSV v řadě.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HSV1887

0:1

Rafa v 88. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček to zařídil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe ale taková červená ve 45+2minutě, v anglii by to ani nepískli prvni měl míč...

Reagovat
vanGomm

Až teď bude přestupní termín,tak by to tam mohl zkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Jiráček se jim tak vyplatí. Ještě v tom HSV nic kloudnýho nepředvedl.

Reagovat
HSV1887

Ta červená byla vymyšlená. Disciplinárka by mu měla odepřít tu stopku na další zápasy.

Reagovat
vanGomm

Pokud to tak bylo,potom by měli ti kompetentní potrestat místo něj rozhodčího.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele