19. kolo
26.01.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Gladbach potvrdil dobré rozpoložení a těsně porazil Fortunu

Porýnsko-Vestfálské derby dlouho nabízelo jednostrannou podívanou, výsledkem toho byl pro Borussii dvoubrankový náskok, po obrátce se však herní obraz proměnil, Düsseldorf však již stačil pouze snížit na 2:1.

Elektrizující atmosféra, jež podtrhovala důležitost lokálního derby, evidentně více svědčila Hříbatům, která si od prvního fouknutí do píšťalky vytvářela znatelnou územní převahu. Již ve druhé minutě našel Herrmann v nadějné pozici Nordtveita, ten však z první na Giefera recept nenašel. Zakrátko už se však domácí radovali: Arango vyslal mičudu na Wendta, ten poslal do vápna přízemní centr a Juanan si špičkou kopačky srazil balón do vlastní svatyně, mimo dosah brankáře - 1:0.

Tento moment pochopitelně s hostující družinou otřásl. To se následně ukázalo při špatné zpětné přihrávce van der Bergha, která našla pouze de Jonga, ten okamžitě předal kulatý nesmysl před branku volnému Herrmannovi, pro kterého už nebyl problém dopravit míč na místo určení - 2:0. Obě brankové situace rozhodně nepřipomínaly, že by se mělo jednat o jednu z nejlepších defenziv v lize.

Fortuna se postupem času přece jen osmělila a začala se nesměle pouštět do ofenzivy. Fink ovšem dalekonosným pokusem branku nenašel a Schahin z vápna mířil vysoko nad prostor ohraničený třemi tyčemi! Definitivně hotovo mohlo být po půlhodině hry: Cigerci rozdal do strany na Aranga, ten však neškodnou ranou nenadělal Gieferovi výraznější potíže. Herrmann později nedokázal zamířit přesně.

Krátká přestávka však kormidlo hry kompletně otočila. Düsseldorf byl rázem aktivnější a tlačil se na dostřel ter Stegenovy svatyně. To se ještě nepovedlo Schahinovi, jehož rána byla zablokovaná. Hned za okamžik to zkoušel z hranice vápna Reisinger, ani jemu ale nebylo přáno a po Marxově zásahu skončila jeho střela nad břevnem domácí branky! Fortuna však ve své aktivitě neustávala a v 50. minutě se dočkala zasloužené odměny: de Jong zasáhl po rohu balón rukou a sudí Gagelmann nařídil pokutový kop! Míč si postavil na značku Schahin a do protipohybu ter Stegena snížil na 2:1.

Netrvalo dlouho a to mohlo být znovu o dvě branky. Tentokráte měl v celé akci výrazný podpis Latka, jehož přihrávka našla jen Aranga, který vzápětí přenesl mičudu na nabíhajícího Cigerciho, ten však na chviličku zaváhal a Giefer následně včasným vyběhnutím nebezpečí definitivně zažehnal! To však byla od Borussie ojedinělá možnost, jinak se svěřenci Luciena Favreho soustředili především na zadní vrátka.

S přicházejícím koncem už se dirigentského kormidla opět chopili domácí a vytrvale drželi míč na svých kopačkách. Velkou možnost měl Hanke, jeho ránu však Latka, za pomoci tyče, vytěsnil! Ten samý hráč však zakrátko vrátil od brankové čáry na Aranga, ten zakončoval okamžitě z první, Giefer ale fantastickým zákrokem jeho pokus zastavil! Venezuelský šikula měl i další šanci, ale znovu se mu do cesty postavil bezchybný strážce hostující branky!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral Latka ?

Reagovat
smazaný uživatel

v základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele