21. kolo
09.02.2013 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Rothosen zabrali a po pěti letech vítězí na Westfalenstadionu

Dortmund svoji vítěznou sérii nenatáhne, postaralo se o to HSV, které dokonale využilo i krátké početní převahy a nakonec si z Vestfálska odváží jasnou výhru 1:4. Domácí se po většinu utkání snažili dotahovat, avšak marně...

Ze šestice churavějících anebo zraněných hráčů nakonec mohl domácí kouč Jürgen Klopp počítat do základní sestavy se čtyřmi (Weidenfeller, Piszczek, Götze a Reus), uzdravit se tak nestihla pouze dvojice Schmelzer - Großkreutz. Prostor na odpočinek poté dostal Gündogan a jeho místo zaujal vrátivší se Sahin. Na druhé straně distancovaného Badelje nahradil Rincón a Arslana pro změnu Skjelbred.

Přístavní celek začal hodně odvážně a včasným napadáním přiváděl domácí ekipě značné problémy, zejména defenzivní hráči tak museli rozehrávat pod tlakem a často se tím pádem uchýlili k nakopávaným balónům. Na první vážnější akci jsme si však museli počkat až do čtrnácté minuty, kdy Diekmeier poslal do vápna nadýchaný centr, Son ovšem akrobatickým zakončením Weidenfellera jen protáhl.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: Piszczek oslovil těsně před vápnem Götzeho, ten se jako tank prodral až do pokutového území, následně už však nedokázal z bezprostřední blízkosti usměrnit mičudu na zadní tyč! Zakrátko ale přece jen udeřilo. Hummels vrátil z první balón kupředu, Lewandowski využil nedorozumění Westermanna s Adlerem a pohodlně do prázdné branky zavěsil - 1:0.

Borussen po tomto momentu rázem hrálo všechno do karet. Přesto přese všechno se ale vzápětí začínalo od nuly: Aogo po rychlé kombinační akci našel na přední tyči nabíhajícího Rudņevse, pro kterého už nebyl problém dopravit balón na místo určení - 1:1. HSV působilo o poznání živějším dojmem (logicky vzhledem k chřipkové epidemii v dortmundské kabině), van der Vaart opětovně vyslal ke zteči Sona, ten ovšem z velkého úhlu napálil jen boční tyč dortmundské branky! Korejský rychlík se ale dočkal o chvíli později, kdy využil zaváhání Hummelse a následně parádní ránu zatočil ke vzdálenější tyči - 1:2.

Dobrou možnost měl po Götzeho pasu Lewandowski, střelou z otočky však mířil jen do místa, kde stál nachystaný strážce hamburské svatyně! Po půlhodině hry šel polský reprezentační kanonýr až příliš tvrdě do souboje se Skjelbredem, načež na Lewandowskiho vystartoval van der Vaart a strhla se drobná potyčka... Sudí nakonec celou situaci rozhřešili červenou kartou pro Lewandowskiho a žlutou na konto bývalého kapitána přístavního celku! Fanoušci Schwarzgelb byli frustrovaní až tak, že van der Vaarta, při snaze o rozehrání rohu, trefili do obličeje blíže nespecifikovaným předmětem!

Ten samý hráč mohl následně trestat, za minutu dvanáct se mu však postavil do cesty, stejně jako o pár minut později Westermannovi, jeden z obránců. Už v nastaveném čase našel Piczczek v ideální střelecké pozici Kehla, ten však kulatý nesmysl nezpracoval ideálně, načež jeho přízemní pokus Adler bez větších potíží vyrazil - Reus zamezil dalšímu pokračování akce tím, že stál v ofsajdovém postavení.

Po obrátce nastala očekávaná mobilizace BVB. Nejdéle sloužící bundesligový klub se však nedal a kompaktní defenzivou si držel protivníka na distanc. Jansen naopak uviděl nabíhajícího Aoga, ten ale z dobré střelecké pozice branku nenašel! Spolupráce Götzeho s Reusem potom na opačné straně ztroskotala na Adlerovi. Po odvráceném rohu se tváří v tvář před hostujícím strážcem branky ocitl Hummels, ovšem s Adlerem přehodil i branku samotnou! Borussia tlačila... Reus ale ze standardky trefil jen nachystanou zeď, načež Hummels po dalším rohovém kopu hlavičkoval nepřesně.

Síly se nakonec vyrovnaly po hodině hry, kdy Kehl vyslal fantastický průchozí pas na Reuse, toho zastavil Bruma jenom za cenu faulu a krátce nato si od sudího Gräfeho zblízka prohlédl červený kartónek! Dortmundu však přesto nebylo přáno. Sahin z volného přímého kopu mířil vysoko nad branku a Jansen následně oslovil přesným centrem na zadní tyči Rudņevse, jenž hlavou zvýšil na 1:3.

Kloppova reakce přišla vzápětí: Piszczeka s Kehlem nahradili výrazně ofenzivněji ladění Gündogan a Schieber - úřadující bundesligový mistr tak hrál v tu chvíli doslova a do písmene vabank! Kýžené ovoce mohl přinést opět aktivní Hummels, avšak z úhlu na skvěle reagujícího Adlera recept nenašel! Další velkou možnost pálil po Kubově centru Santana, jenž z první mířil vysoko nad branku. Definitivně poslední slovo si tak vzal minutu před koncem řádné hrací doby skvěle hrající Jansen, jehož další centr dopravil za Weidenfellerova záda naprosto trestuhodně osamocený Son - 1:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund prevalcuje HSV 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund.. Tak dneska jsem si byl asi vsadit naposled

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 vy experti

Reagovat
smazaný uživatel

jaj lebo ty si tiež čakal 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Takže Šachtar nemá šanci,jo?!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak nepostupi cez BVB

Reagovat
smazaný uživatel

fox populi obět selhalo

Reagovat
smazaný uživatel

Nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg bol dôraznejší,bojovnejší,behavejší,teda lepší v tom, v čom je vždy lepší BVB.Veľmi zlý výkon BVB,majú už 15 b stráty na Bayern a na konci ligy to bude viac ako 20.Odišiel síce Kagawa ale prišiel Reus,niet dôvodov hrať tak nevyrovnane a prehrávať aj doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Si ten zápas asi neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte dodatok: Piszek mal byť striedaný oveľa skôr,všetko sa zomlelo na jeho strane.Zabudol,že je obránca.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/borussia-dortmund-hamburger-sv-feb09-158428?ref=tchan_ov_vidgrid

Další důkaz toho, že fotbal je velice krásná a nevyzpytatelná hra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele