32. kolo
04.05.2013 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dortmund se i podruhé na ligové scéně rozešel s FCB smírně

Nečekaná šance se naskytla Borussii Dortmund, která hrála půlhodinu proti oslabenému mnichovskému protivníkovi, ovšem nabízené výhody nevyužila, stejně jako zahodila pokutový kop, načež musí být ráda za bod.

Oba kormidelníci dali po náročných semifinálových střetnutích v Lize mistrů volno hned několika klíčovým hráčům (Borussia se představila s pěti změnami a FCB dokonce se sedmi novými tvářemi!), ani tento fakt se však na kvalitě hry nepodepsal. Bavoři měli ze začátku častěji mičudu na svých kopačkách, ale kombinovali nejvíce ze všeho do šířky a pro Weidenfellerovu branku tak neznamenali ohrožení.

Hned z první opravdu nebezpečné situace tak zahřmělo na druhém konci hřiště: Sahin dlouhým pasem oslovil Blaszczykowskiho, jenž přenesl mičudu na Großkreutze, který nechytatelnou bombou z bezprostřední blízkosti zavěsil - 1:0! Vzápětí se po narážečce s Lewandowskim řítil do šestnáctky Gündogan, který se po souboji s Contentem poroučel k zemi, rozhodčí Gagelmann ale na protesty domácích hráčů nereagoval a nadále nechal hru volně plynout! Dortmundský středopolař při inkriminovaném střetu utrpěl blíže nespecifikované zranění a musel přenechat své místo Leitnerovi.

Mnichované si stále drželi optickou převahu a po dvaceti třech minutách se z ničeho nic dočkali vyrovnávací trefy: Shaqiri na levé straně vrátil na Rafinhu, jenž poslal do vápna nadýchaný centr a Gömez hlavou do protipohybu Weidenfellera srovnal na 1:1. O chvíli později rýsoval do ohně další nabídku sám podsaditý švýcarský křídelník, před Gómezem ale uklidil míč do bezpečí Felipe Santana.

Těsně po uplynutí třicáté minuty se do vápna vřítil jako tank Lewandowski, který si následně udělal dobrý den z van Buytena a poté i Boatenga, ale poté z blízka na Neuera recept nenašel! To byla na pořádné časové období poslední zajímavá akce. Další přišla až minutu před odchodem na pauzu, kdy Alaba předal merunu Gómezovi, ten se zbavil Schmelzera, avšak poté na skvěle vystoupivšího strážce dortmundské svatyně nevyzrál! Na ukazateli tak svítila zasloužená remíza.

Zajímavý fotbal plynule navázal i ve druhé polovině. Dobrou možnost nevyužil Kehl, zatímco po souboji Pizarra se Subotičem se penalty dožadoval pro změnu peruánský kanonýr, ovšem ani jemu nebyla tato žádost přijata. Vzápětí se po narážečce s Pizarrem objevil v dobré střelecké pozici Gómez, tomu však něco podobného za minutu dvanáct zamezil pohotový Subotić!

Borussen se osmělili až zásluhou Sahinovy rány, která trefila ruku Boatenga a tentokráte už se pokutový kop skutečně odpískal! Mičudu si vzal Lewandowski, avšak jeho přízemní pokus směřující k levé tyči Neuer vytěsnil a podržel tak svůj tým v ten pravý okamžik! Hned nato Sahin od rohového praporku spojil míč s hlavou Santany, ale brazilské kladivo do prostoru branky nezacílilo! Další dění výrazně ovlivnilo vyloučení Rafinhy, který si nechal dát krátce po sobě dvě žluté karty a musel tak předčasně do sprch! BVB se však nabízená výhoda nepodařila využít, když největší příležitost spálil Schieber.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak na tento zapas sa velmi tešim ale tipovat ten zapas si netrufam

Reagovat
smazaný uživatel

Předběžné finále LM vyhraje Dortmund 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tady je to tezky.. spis z psychologickyho hlediska.. bayern by asi nemel spis vyhrat.. aby to dortmund o to vic nenahecovalo na finale LM :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 co robi Bayern je neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

Už nám o nic nejde, Jupp tam určitě hodí Shaqiriho aspol, ale budou makat na 150% a proto si myslím, že můžem o nějaký gol, dva vyhrát ale viděl bych to spíš na remízu, Dortmund na nás umí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 - Piza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat
Jardman

remíza jak vix 1:1

Reagovat
Jardman

Reus/Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/2ecca31e8962bf0ad7e1e0006e85d789/

Tak Dortmund mohl v klídku vyhrát, ale v LM mistrů půjde o mnoho více, takže je BVB rozšlape....

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez osamocenej presne vedel co dela, a jeste Neuer vychytal ty sracky pri penalte, remiza je mozna ferova, vzhledem k sestave Bayernu a tomu ze Munchen hral o 10ti docela dlouho, kazdopadne LM bude uplne jina, takze se BVB muze na co tesit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele