5. kolo
25.09.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 3:0

V jednostranné partii suverénně zvítězil Bayern nad Wolfsburgem. Diváci v Allianz-Aréně viděli hru na jednu bránu a jenom zásluhou skvěle chytajícího gólmana hostů Benaglia se odcházelo do kabin za hubeného vedení domácích. Rozdíl ve skóre se však výrazně navýšil v druhém dějství. Konečný stav 3:0 pak dobře dokumentoval dění na hřišti a spolehlivě odrážel kvalitativní rozdíl mezi oběma mužstvy.

One-team-show odstartovala stoprocentní šancí Schweinsteigera, jenž zcela nebráněn orazítkoval ze tří metrů tyč. Magathem avizovaná nátlaková hra Vlků se vůbec nekonala - balon putoval na hřišti pouze v jednom směru. Domácí svého rivala zasypaly přívalem rohových kopů, z nichž však nedokázali gólově udeřit. Variabilnější Bayern, jenž zcela uzurpoval míč, svého soupeře do ničeho nepouštěl a pro wolfsburskou defenzívu představoval neutichající hrozbu. V minutě 18. Schweinsteiger znovu orazítkoval tyč - tentokrát již z uctivé vzdálenosti. Následně Benaglio odolal šancím Robbena a Ribéryho.

Avšak z vytrvalého tlaku musel FCB dřív nebo později gólově udeřit: Stalo se tak ve 24. minutě, kdy Ribéry přihrávkou z pravé stany našel ve vápně Schweinsteigera. Ten využil mírného zaváhání Nalda a na rozdíl od svých předešlých pokusů rozvlnil síť VfL. Hosté se zaměřili na defenzívu, ale přesto se nevyvarovaly mnoha chyb, z nichž resultovaly slibné momenty pro Shaqiriho, Manžukiče a Robbena. Benaglio však držel svůj tým nad vodou a tak skončil poločas pro hosty milosrdným výsledkem 1:0.

Tam, kde Bayern skončil v prvé půli, tam také navázal hned od zahájení druhého poločasu. Jelikož měl Wolfsburg ve své obraně nadále díry, musela švýcarská reprezentační jednička mezi tyčemi VfL nadále prokazovat své mistrovství a skvělou aktuální formu. V 57. minutě se na levé straně prosadil proti Naldovi Shaqiri. Načechraný vzdušný balon Švýcara potom našel na vzdálenější tyči Mandžukiče, jenž odolal bránícímu Rodriquezovi a hlavou zvýšil na 2:0. Zápas pak nabyl tréninkového charakteru a Manžukič po více než hodině hry přidal svou další branku - tentokrát hlavičkou zužitkoval pas kapitána Lahma.

V 78. minutě následně chorvatskému ostrostřelci zabránil v hattricku obránce Pogatetz. Na hřiště se pak podíval i další skvělý útočník domácích Pizarro, avšak peruánskému reprezentantovi nebylo tolik přáno jako Mandžukičovi. Jeho příležitost zastavil nejlepší wolfsburský hráč Benaglio. Jelikož se tak stalo v nastaveném čase, nedostalo se tak již na žádné další zajímavé události, jež by euforicky hrající FCB jistě nabídl. Suverénní Bayern se tak dostává do čela ligové soutěže, naopak VfL nadále přešlapuje uprostřed tabulky.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Setkají se dva týmy které ze srdce nanávidím

Tip : 4:1

Přání : 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bayern nám ti kurzy nějak klesají. Wolfsburg uplně rozsekáme 4:0 - Muller, Robben, Kroos, Schweinsteiger

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednoznačný to nebude...2:1, jesli vůbec vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Schweini konečně forma= to jsem mu přál.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom prasati take vynimocne?

Reagovat
Jardman

jestli tím prasetem myslíš sweinyho, tak běž za roh a dej si pár dobrejch facek

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jenom nejlepší střední záložník na světě..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zase prrr

Reagovat
smazaný uživatel

imitator

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

jinak to vidím na debakl Bayernu :)) aspon 4:0, ikdyž wolfsburg je nevypočítatelnej tým ;)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

bude tam mandzu ci pizzaro?!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Enterprises pořád se ptáš co je na Schweinim tak dobrýho?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jede! zatím paráda

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/857201e1d18aa45ae81a584f9b22daf4/

No asi nejsilnější Bayern posledních let....škoda, že je nesnáším, tak snad jim to prvenství brzo někdo sebere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele