21. kolo
09.02.2013 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke dle očekávání na Bayern nestačilo a dostalo čtyři branky

V bavorské metropoli se žádné překvapení nekonalo. Nezastavitelný Bayern Mnichov dokonale využil zaváhání svých nejbližších pronásledovatelů a po jednoznačné výhře nad tápajícími hosty z Gelsenkirchenu upevnil své dominantní postavení na německé prvoligové scéně. Nejen fotbaloví experti prorokovali, že se v Allinaz Aréně odehraje nerovný duel, a dění na hřišti tento předpoklad zcela naplnilo. Königsblauen se tak povážlivě vzdaluje pohárová Evropa.

Na projevu hostů se bezesporu projevila absence několika stabilních hráčů základní jedenáctky. Kromě dříve avizovaných výpadků nemohl do akce zasáhnout ani Farfán, když se jeho návrat z reprezentační mise v Jižní Americe proměnil v nekonečnou odyseu. V domácím dresu se naopak po čase ukázali Robben s Gómezem, když trenér Heynckes využil svého širokého kádru a pošetřil některé opory pro důležité střetnutí v LM s londýnským Arsenalem.

Změny však nebyly na hře domácích nijak znát. Zejména po stranách rozehráli Bavoři pohledné představení, které bylo oslavou fotbalu. Ze všech skvěle si počínajících borců v rudých dresech nejvíce vyčníval agilní Ribéry, jenž svými dravými průniky zaměstnával hluboko stojící defenzívu S04. Po jednom takovém průniku zjizveného Francouze do vápna zatáhl za "ruční brzdu" Höger, Ribéry se ochotně skácel na zem a sudí Gagelmann ukázal na značku pro pokutový kop. Mladičký Alaba se svěřené role exekutora ujal na výbornou a ranou k tyči poslal Hildebranda na druhou stranu brány a svůj tým do vedení.

Obranná polovina FCB zůstávala pro Kellerovy svěřence více méně neprozkoumaným územím. Naprosto zničující převaha domácích v kontrole balonu nedovolovala Knappen mnoho plnohodnotných možností ke zteči Neuerovy brány. Po půlhodině hry dal o sobě vědět Schweinsteiger, když rozjásal napěchované ochozy výstavním provedením přímého kopu - 2:0. Tento stav vydržel i do poločasové pauzy a trenér FCB Heynckes si mohl pochvalovat zejména výkony Ribéryho, Lahma a Alaby.

Posledně jmenovaný neměl dost a ke svému zářezu z prvé půle přidal na začátku dějství druhého další branku. Robben, jenž se své úlohy rovněž zhostil velmi dobře, se prosadil na levém kraji šestnáctky a nasměřoval přihrávku na Gómeze, jenž následně vybídl k pohodlnému zakončení do odkryté brány rakouského beka. O pár chvil později mohl být sám Robben odměněn vlastním gólovým zásahem, avšak tváří v tvář Hildebrandovi neobstál, když si jeho lob cestu do brány nenašel.

Následně se do dvou velmi dobrých příležitostí dostal Gómez - v obou dvou případech mu v jeho zakončení zabránila na poslední možný okamžik obrana S04. Napotřetí se však reprezentační útočník svého gólového momentu dočkal. Bylo tomu v minutě 63. a ve vápně nejlépe postavený Gómez zužitkoval chytrou přihrávku od Robbena. Ani po čtvrtém zásahu Mnichované svého soupeře nikterak nešetřili a nadále jej drželi uvězněného na jeho půlce. Pátou branku však již namlsaní diváci neviděli a zůstalo tak u skóre 4:0. Náskok FCB před BVB je tímto již patnáctibodový.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Pharrell

sorry chyba - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Grande Paolo 11

Vzhledem k forme Schalke bych se nebál handicapu ale čistá 1 postačí...Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN jede!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke bez akejkolvek šance ... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jardman

Mladičký Alabama se svěřené role exekutora.... Alabama?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele