13. kolo
24.11.2012 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Bayern vyučil unavený Hannover 96 pětibrankovým přídělem.

Díky euforickému nasazení a koncentrovanému výkonu může FC Bayern slavit drtivou výhru nad nebohými hosty z Dolního Saska. Ti teprve před dvěma dny sehráli své utkání v rámci Evropské ligy, což se na jejich herním projevu proti favoritovi utkání zákonitě muselo projevit. Výsledek 5:0 tak byl ještě milosrdný, domácí fotbalisté mohli bez problému zvítězit i vyšším rozdílem.

Trenér Hannoveru Mirko Slomka se oproti utkání s Twente Enschede odhodlal ke změně hned na čtyřech postech, trenér bavorského giganta Heynckes pak dal na hrotu od začátku šanci Mandžukičovi. On a jeho spoluhráči se pak do svého soupeře pustili hned od úvodního hvizdu. Müller ještě svou střelou z krátké vzdálenosti nechal vyniknout gólmana Zielera, krátce nato však šel německý rekordman do vedení. Po rohovém kopu prodloužil Schweinsteiger přesně na Javiho Martíneze, jenž svými nůžkami trefil svou první bundesligovou branku.

Výstavní gól zdravě rozproudil Bavorům krev v žilách. S ostřelováním hannoverské branky se prezentoval Kroos. Mladý německý reprezentant se musel nadvakrát zastřelovat, aby jeho třetí pokus skončil tam, kde má. Na hranici vápna pálil nikým nebráněn do levého rohu - 2:0. Slomka neotálel a nechal rozcvičovat svou lavičku, k čemuž ho přiměly jak chyby jeho svěřenců na trávníku, tak neutichající pressing domácího mužstva. Po jedné z takových chyb stihl do poločasu padnout ještě třetí gól. Schmiedebach daroval balon Müllerovi, jenž vyzval k zakončení v šestnáctce stojícího Ribéryho. A Francouz se v poslední době mýlí jen málokdy - 3:0.

Slomka se snažil hru oživit nasazením Abdellaoueho a Schulze, na průběh hry to však mělo jen pramalý dopad. Mnichované toho ve druhém dějství svému rivalovi dovolili snad ještě méně než v prvé pětačtyřicetiminutovce a hostující jedenáctka si prakticky nemohla oddychnout. Na další (s jistotou očekávanou) branku si musely ochozy Allianz-Arény počkat do 63. minuty, kdy se svého prvního ligového zásahu dočkal po Španělovi i brazilský zadák Dante. Ten svou hlavičkou na zadní tyči zužitkoval Kroosův přímý kop.

Borci FCB však ani po tomto gólu neměli dost - poslední branku na cestu do dolnosaské metropole hostům přibalil navrátilec Gomez. Reprezentační útočník se po pouhých 30 sekundách pobytu na trávníku prosadil v souboji s Hagguim a z ostrého úhlu rozvlnil síť nešťastného Zielera popáté. Neuer pak svým zákrokem proti Dioufovi nedopřál hostům ani jeden čestný zásah. A protože Ribéry s Gomezem další branky po svých slibných šancích nepřidali, skončila poprava Šestadevadesátek "jen" 5:0.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 Gomez 3x

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Fc Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat
patriksimon

3:0 alespoň a doufám už v předsvědčivý výkon

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady to nevidim jinak nez na remizu,bayern nemuze porad ject jako stroj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pockej vlastne, jeste neni konec

Reagovat
REPLIKATOR

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern suverenne

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvcpt2_bundesliga-bayern-munich-vs-hanover-96-5-0_sport#.UL5hF-TxlIe

Chtěl bych teď nějakou šňůru Bayernu aspoň 4-5 zápasů bez výhry....ta liga pro mě přestává bejt zajímavá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele