25. kolo
09.03.2013 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Fortuna Düsseldorf 3:2

Už už se zdálo, že se dlouho očekávané zadrhnutí FCB naplní v 25. kole - nakonec však pokračují zaběhnuté pořádky. Fortuna Düsseldorf sehrála s top-favoritem vyrovnaný zápas. Dvakrát vedla, pak držela remízový stav. I ten by u našich západních sousedů vyvolal překvapení a vlnu komentářů. Jenže proti byl ten, od něhož by se gól čekal nejméně - obránce Jerome Boateng.

Úvod utkání výslednému stavu skóre nijak nenasvědčoval. Hned od úvodu to byli domácí, kdo se do svého soupeře s chutí pustili. FCB své akce tahal zejména po levé straně, kde operovali Ribéry s Alabou. V dresu Fortuny o sobě dával vědět debutant Bolly a byl to právě tento norský borec, komu patřil první gólový moment utkání. Nejprve van den Bergh snadno obehrál Müllera, po obráncově centru sklepl Lambertz hlavou na Bollyho, jenž z voleje překonal brankáře Neuera.

Hosté nepolevovali ve svém vysokém tempu, takže ačkoliv se domácí výběr dostával do pološancí a zajímavějších zakončení, dokázali borci Fortuny držet svého velkého soupeře v šachu. V 27. minutě bylo vyrovnaní na spadnutí, když po Ribéryho centru do vápna odvracen brankář Giefer před hlavičkujícím Mandžukičem a dorážející Müller ze šesti metrů pálil nad břevno. Chvíli nato nebezpečně ohrožoval hostující svatyni svou jedovkou Kroos.

Domácí fotbalisté stupňovali tempo a obzvláště Francouz Ribéry motal düsseldorfským zadákům hlavu. Jeho kolegové na hrotu však při svém zakončování tak dobří nebyli. Do velkých hlavičkových příležitostí se dostal obránce van Buyten, ale nakonec to byl Müller, kdo dlouho vyhlížené vyrovnání obstaral. Bellinghausen nebyl s to zastavit Lahmův diagonální pas do šestnáctky, kde Müller přízemní střelou do levého rohu rozvlnil síť.

Po změně stran navázal FCB tam, kde přestal v prvém dějství. Dvě rychle po sobě jdoucí příležitosti zahodil Mandžukič - nejprve hlavičkoval po Kroosově akci vysoko nad bránu, podruhé na malém vápně nedotáhl Ribéryho průnik přes Latku. Lépe než Chorvat hlavičkoval Müller, jenž svým pokusem atakoval levou tyč. V následujících minutách to byl nadále Ribéry, kdo z domácích profesionálů nejvíce dusil düsseldorfského outsidera.

Avšak třetí branka šla na konto hostů: V 71. minutě přišel rychlý kontr Meierových svěřenců, na jehož konci byl kapitán Lambertz, který Neuera překonal střelou na bližší tyč. Dlouho se však Fortuna ze svého opětovného vedení neradovala. Nezastavitelný Ribéry byl za svou aktivitu odměněn tím nejlepším způsobem, když zužitkoval Pizarrovu nabídku přesnou ránou z jedenácti metrů do pravého rohu. Celá Allianz-Aréna tak čekala, zda se urodí nečekaná remíza.

Ta se ale k potěšení tribun nekonala. Vystřídavší Gómez ještě svou akci na malém vápně do konce nedotáhl, avšak o rozuzlení tohoto napínavého utkání se postaral reprezentační bek Boateng. Německý stoper neopovrhl nadýchaným Lahmovým centrem a z pěti metrů trkl míč hlavou přesně do levého rohu Gieferovy brány. Fortuna tentokrát štěstí neměla, byť si Bayern svou další výhru plně zasloužil.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude určitě šetřit, takže bych to viděl tak na výsledek 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude šetřit palivo 3:0 FCB

Reagovat
Grande Paolo 11

1. POL. : 1

Reagovat
OVi.77

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 - Gomez, Gomez, Muller, Shaq, van Buyten - Latka

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Stejně jako proti Arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To tě rozesmál ten roztomilej nick nebo neotřelej tip na výsledek?

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Bayern přál live sázkařům..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by potreboval nake obránce me by se líbil třeba Hewedes

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele