17. kolo
14.12.2012 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mnichované zakončili podzimní část remízou s Gladbachem

Přestože se chtěl Bayern rehabilitovat za poslední dvě porážky s Mönchengladbachem, tak ani napotřetí proti tomuto soupeři nepoznal tříbodovou radost, tentokráte si oba celky rozdělily bod za remízu 1:1.

Na promrzlém mnichovském trávníku se od prvního uvedení míče do hry pohyboval kulatý nesmysl výhradně na kopačkách Bavorů, které mohl po pěti minutách poslat do vedení Müller, ale hlavou na ter Stegena nevyzrál. Jinak ovšem působila defenzivní hráz Borussie vcelku spolehlivým dojmem a na další zajímavé příležitosti jsme si tak museli nechat zajít chuť, neboť Gladbach směrem dopředu hrozil velmi poskrovnu.

Po dvaceti minutách navíc z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Cigerci se vápně nasměroval mičudu na ruku Boatenga a sudí Welz ukázal na pokutový kop, který si vzal do parády zkušený Marx a výstavní dělovkou k levé tyči nedal Neuerovi šanci zasáhnout - 0:1. Domácí se ovšem rozhodně nevzdávali a po chvíli se před druhou brankou, po souboji s Wendtem, skácel k zemi Müller - rozhodcovské resumé však tentokráte další penaltu nenařídilo. Většinu ofenzivních výpadů mnichovského velkoklubu táhl jako obvykle Ribéry, jehož povedenou ránu musel ter Stegen vytahovat zpod břevna!

Suverénní bundesligový lídr měl sice takřka nepřetržitou územní převahu, kulatý nesmysl posílal před soupeřovým pokutovým územím často tam a zase zpátky, ale rozhodně si musel dávat velký pozor i na pootevřená zadní vrátka. Jeden z rychlých kontrů mohl zužitkovat Herrmann, jenž dokonce obešel riskantně vybíhajícího Neuera, potom však již nedokázal míč usměrnit do opuštěné branky, proti byl křižující Dante.

Hned několik nadějných šancí si Bayern vypracoval po standardních situacích, kterých měl až neskutečně velké množství. Schweinsteigerův volný přímý kop ale na brankové čáře zneškodnil obětavý Arango, načež po rohu ještě hlavičkoval těsně nad branku Dante!

Také po krátkém oddechu se pokračovalo podle stejných not. Aktivní nástup Mnichovanů mohl po chvilce zvýraznit Schweinsteiger, jeho ránu však zastavil skvělým reflexivním zákrokem výborný ter Stegen! Doslova jako magnet působil při rohových kopech urostlý Dante, ani další hlavičkový pokus ale nedokázal usměrnit do prostoru tří tyčí. Nakonec však trápící se FCB vysvobodila nečekaná chyba Marxe, který ideálně připravil střeleckou možnost pro střídajícího Shaqiriho, který svým premiérovým bundesligovým zásahem srovnal na 1:1. Mimochodem Mario Gómez byl na hřišti sotva necelé dvě minutky!

Vysoké tempo hry se nakonec přeci jen zklidnilo. Historicky nejúspěšnější bundesligové mužstvo si ale neustále vytvářelo převahu zejména díky standardkám - během pár minut mohli rozehrávat volný přímý kop těsně za vápnem Shaqiri a po něm Alaba, ani jeden z nich však nedokázal nalézt prostor ohraničený třemi tyčemi. Po odraženém rohu se dostal ke střele z velké dálky Kroos, našel ale jen připraveného brankáře Hříbat!

Závěrečná patnáctiminutovka přinesla ze strany svěřenců Juppa Heynckese neutuchající snahu o kýženou druhou trefu, kterou mohl po Alabově vyražené ráně přidat Schweinsteiger, dalekonosným přízemním pokusem ale našel pouze nachystaného ter Stegena. Po rohových kopech mohli zakončovat z dálky Ribéry a Kroos, pohotové rány obou jmenovaných však vymezený prostor nenašly!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern měl poslední dobou s M.Gladbachem problémy ale tohle vidím min. na 3:0 pro Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Ronaldo.com

3:1

Reagovat
OVi.77

4:1 Gladbach venku neumí a Bayern je doma přejede

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Bayern má nahraté

Reagovat
Murtago

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vymrdanej bayern-zkurvil celej tiket

Reagovat
smazaný uživatel

nevieš vsadzať

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvil sis ho sám...sázet v kurzu 1,17 na tým kterej vede o 12 b ligu a může ten zápas vypustit

Reagovat
smazaný uživatel

, tjn....mě to taky doku*vili, ale měl jsem vsazeno na výsledek 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele