15. kolo
01.12.2012 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern zastavil nepříznivou sérii a rozešel se s BVB remízou 1:1

Ještě žádnému týmu se nepodařilo proti mnichovskému Bayernu zvítězit pětkrát v řadě a tato statistika ještě nějakou dobu vydrží, Dortmund totiž na své předchozí čtyři výhry nad Bavory nenavázal a odváží si z Mnichova bod.

Domácí kormidelník Jupp Heynckes ve Freiburgu ušetřil klíčovou dvojici Franck Ribéry a Mario Mandžukić, kterým nyní opět uvolnili místo Xherdan Shaqiri a pomalu se vracející Mario Gómez. To na druhé straně se vznášely otazníky nad startem Hummelse, Gündogana a Götzeho, které shodně trápilo, po utkání s Fortunou, lehčí zranění, nakonec se však dokázali dát všichni do pořádku natolik, aby mohli hrát.

Hned od prvního fouknutí do píšťalky byl k vidění očekávaný obraz hry - Bayern měl mírnou převahu, držel se s míčem na kopačkách za půlící čarou a pomalu se přibližoval k soupeřovu pokutovému území. Po chvíli rozehrával standardku Kroos, po prvotním odvráceném balónu se dostal k zakončení Ribéry, prostor branky ale nenašel. Na nervovou soustavu domácích fandů si zahrál Neuer, který se pokoušel troufale obhodit Reuse, nakonec však celá situace pro Bavory dobře dopadla. Osmá minuta přinesla Müllerovu narážečku s Kroosem, prvně jmenovanému se však postavil za minutu dvanáct do cesty Subotić.

Jinak ovšem k vidění příliš zajímavých situací nebylo, hrálo se výhradně od vápna k vápnu a oba brankáři si tak mohli klidně odskočit na čaj, který by jistě v mrazivém večeru přivítali s otevřenou náručí. Pověstnou výjimku tvořil dalekonosný pokus Kroose, ten se však mezi tři tyče nevešel. Borussia poctivě vykrývala prostory a dopředu se takřka nedostávala, Benderova střela z dálky byla nepřesná.

Chvíle vzrušení pak byla k vidění ve 37. minutě, kdy musel být, po souboji s Götzem (zranění však bylo nevynucené), vystřídán Badstuber, který si stěžoval na bolavé koleno. Jeho místo tak zaujal nyní již uschopněný Jérôme Boateng. Ani to však hru nerozproudilo. O to se však mohl z ničeho nic postarat minutu před koncem první půle Reus, jeho ránu z těžké pozice však dokázal Neuer vyrazit alespoň na roh.

Krátká přestávka z nastoupené cesty neuhnula. Schmelzer rozehrál volný přímý kop na signál s Hummelsem, ten však na balón pořádně nedosáhl a nechal tak u pravé tyče vyniknout Neuera! Na opačné straně zahrozil Mandžukić, jeho rána ale byla pro Weidenfellera neškodná. To následně platilo i o jedovatém přízemním pokusu Schmelzera, který se ovšem pro změnu mezi tři tyče nevešel.

Zvýšenou aktivitu Borussen mohl zužitkovat, po Reusově centru, na malém vápně Götze, netradičně hlavou však mířil jen do připraveného strážce domácí branky. Po chvilkovém oddychu ale nastal pro hosty tvrdý direkt: Müller vrátil na Kroose, jenž se zbavil Hummelse, vyhnul se i Subotičovi a následně přízemní střelu uklidil na zadní tyč - 1:0. Vedení ovšem vydrželo mnichovské družině jen necelých sedm minut. Reusův roh odhlavičkoval Mandžukić jen ke Götzemu, který přázemní dělovkou usměrnil mičudu k levé tyči domácí branky - 1:1. Následně musel zraněného Subotiče nahradit Felipe Santana.

Závěrečné minuty patřily opět Bavorům. Nejdříve těsně nenašel branku Müller, čtyři minuty před koncem našel Gómez svým prvním dotekem s míčem po vystřídání Kroose, tomu však vystavil stopku skvělým reflexem Weidenfeller! Hostující opora byla v centru dění i nadále, když musela z pod břevna likvidovat stočený centr Müllera a hned nato i po rohovém kopu hlavičku Martíneze! I díky němu tak BVB udrželo konečnou remízu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem sa dočkať ...to bude match !!! MIA SAN MIA

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Take skore ako ma Bayern, nema nikto v Europe!

3:1

Reagovat
Tuxedo

PSV Eindhoven ma o trochu lepsie skore 49:13

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar 52:9

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN je ještě silnější než loni,trhá rekordy a letos je neporazitelnej Musí ale vše dotáhnout do konce! 2:0 FCB

Reagovat
randi

Jo rekordy, rekordy.. BVB jim zas ukážou.. :)) Já bych se bál jen Shaqiriho, ale ten stejně nebude hrát :/ 1:2 BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně gólem z vymyšlené penalty, ale hlavně ať vyhrajem.

Reagovat
patriksimon

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí upřeli Bayernu výhru 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor na Eurofotbale se rozčiloval, že Bayernu odpískali ofsajd Mandžukičovi kolem 81. minuty, ale řekl bych, že ten ofsajd byl písknutej jinýmu hráči tak o 2 přihrávky zpátky (tělem zabránil hrát stoperovi a tím se zapojil do hry), nepamatuje si to někdo? Co myslíte?

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, doufam ze rozhodci by takovou hroznou chybu neudelal, vzdyt mandzukic nebyl ani na hranici ofsajdu ..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, v době přihrávky byl doslova několik metrů před ofsajdovou linií...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvjg7w_bayern-munchen-v-borussia-dortmund_sport?start=671

No tak docela předpokládanej výsledek...jinač zápas nic moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele