9. kolo
28.10.2012 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov poprvé klopýtl, body odevzdal trpělivému Leverkusenu

O největší překvapení devátého kola se v Allianz-Aréně postaral Bayer Leverkusen, když utnul vítězné tažení bavorského velkoklubu. FC Bayern se zejména v první půli snažil řešit veškeré situace fotbalově, někdy až profesorky. Tím pádem jeho fotbalisté nevyužili ze svých šancí a převahy zhola nic a ve druhém dějství museli reagovat na nečekaně inkasovanou branku. O osudu utkání nakonec rozhodl kuriózní vlastní gól Boatenga.

Prví zajímavá akce utkání na sebe nenechala dlouho čekat. Již ve druhé minutě doplachtil Kroosův dalekonosný vzdušný balon na pravé křídlo k Müllerovi, jenž svou přihrávkou našel na malém vápně Schweinsteigera. Ten se v rychlosti pokusil o vtipné zakončení patičkou, míč šel těsně vedle vzdálenější pravé tyče. Dvanáct minut nato nechal Mandžukič svou hlavičkou vyniknout gólmana Lena, jenž pohotově zasáhl na brankové čáře. Werkself byli nuceni zatáhnout se do hluboké defenzívy, a i tak bylo před jejich svatyní rušno, byť se o vyloženou tutovku jednalo málokdy.

Bayer04 se prezentoval trpělivou hrou a hrozil primárně ze standardních situací. Nicméně bylo na výkonu hostů patrné, že si proti kombinačně mnohem silnějšímu soupeři nedovolí otevřít hru více, než by bylo nutné. Když bylo hostům nejhůře, vždycky se dokázali ve velkém počtu stáhnout do vlastní šestnáctky a zahustit prostor pro eliminaci bavorských kombinačních hrátek. Dále hostům z Falce dobře fungovala ofsajd-past. Na druhé straně však se stejnou jistotou neutralizovala útočné výpady B04 defenzivní dvojice Boateng-Dante - zejména první jmenovaný.

Ve 40. minutě prověřil Lenovu pozornost svou střelou zpoza vápna Schweinsteiger - Leno zasáhl tak, jak měl. A pak jako blesk z čistého nebe rozvlnil bavorskou síť Kießling: Na své straně zaváhal Badstuber, jenž si nepohlídal Schürrleho. Ten pak svým pasem napříč vápnem našel právě úspěšného střelce, před nímž nedostatečně zametal balon Lahm - 0:1. Taktika hry na brejky prozatím slavila úspěch. Trenér Heynckes zareagoval a do druhého poločasu postavil Shaqiriho na úkor Badstubera, jehož pozici obsadil výborně hrající Alaba.

Domácí fotbalisté se hned od úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky do svého rivala pustili, vyložená šance však nepřišla. Naopak to byl Kießling, kdo měl na hlavě druhou branku, avšak v rozhodující chvíli selhal a trkl balon jen do Neuerovy náruče. Pár okamžiků nato byla k vidění pohledná střela Shaqiriho a ještě efektnější Lenův zákrok. Trenér FCB vytáhl další trumf a posílil ofenzívu Robbenem. Právě přítomnost Holanďana byla znát a resultovaly z ní některé standardní situace.

Na konci 77. minuty se zaplněné ochozy dočkaly vyrovnání, když Mandžukič po Pizarrově pasu nedal svou hlavičkou Lenovi šanci. Po chvilce mohl tentýž střelec přidat další branku. Na začátku opět stál Pizarro, jenž svou střelou trefil Chorvatovu levou nohu, od níž míč zamířil do tyče brány hostů. Mnichované nadále usilovali o další branku, nepohlídali si však zadní vrátka.

Castro svým pasem do malého vápna našel Sama, jehož zdvojil Boateng. Mezi borcem hostujícího celku a do té doby skvělým obráncem FCB proběhl pro Mnichovany nešťastný hlavičkový biliár, na jehož konci byl Boatengův vlastní gól. V nastaveném čase se do stékání brány Bayeru výrazně zapojoval i brankář Neuer a právě po jeho rozehrávce skončila poslední šance utkání na břevně. Bayern tím pádem padl 1:2, čímž nenavýšil svůj náskok před Eintrachtem Frankfurt.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
patriksimon

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 BAYERN nikdo nezastaví-zatím to šlape podle plánu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude záležet na 1 střeleném golu a hlavně na počasí ale tip 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Jediná prohra Bayernu v sezoně v lize + ve všech soutěžích jenom dvě - druhá s BATE Borisov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele