26. kolo
16.03.2013 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern nezaváhal a odváží si z BayAreny další tříbodový zisk

Do třetice se Werkself proti Bavorům nakonec přece jen uspět nepodařilo a farmaceutický celek si tak před vlastními fanoušky zapisuje druhou porážku. Leverkusen tímto na druhé BVB ztrácí už čtyři bodíky.

Mnichované působili, i přes četné změny, dominantně a po většinu času se drželi na útočné polovině, kompaktní obranná hráz Bayeru ovšem svoji úlohu plnila na jedničku a Leno tak musel zasahovat jen proti dalekonosným pokusům. Této úlohy se nejvíce chopili Schweinsteiger (netradičně se představil hned pod Gómezem) a Robben, ani jednomu z nich se však nepodařilo protlačit mičudu mezi tři tyče.

Když se pak ve 29. minutě podařilo Boatengovi po rohovém kopu Lena překonat, zasáhl na brankové čáře za minutu dvanáct Castro a balón odvrátil do bezpečí! Další tradiční akci předvedl Robben, znovu však vymezený prostor nenašel! Jak střílet z dálky musel hostující družině ukázat Boenisch, jehož tvrdou přízemní ránu musel u levé tyče likvidovat Neuer! Krátce nato však přeci jen udeřilo na druhé straně: Shaqiri přenesl míč na rozběhnutého Gómeze, ten využil rychlosti, poradil si rovnou se dvěma obránci a poté nekompromisně překonal bezmocného strážce domácí branky - 0:1!

Neviditelného André Schürrleho přišel do druhé půle nahradit Sidney Sam a hře koncernového mužstva tato změna jen a jen prospěla. Právě rychlý křídelník krátce po svém nástupu vypálil, avšak prostor ohraničený třemi tyčemi nalézt nedokázal. Domácí měli po šedesáti čtyřech minutách již jedenáct rohových kopů, ovšem výrazné nebezpečí pro Neuera ani z jednoho nepřišlo.

Ani druhá strana se nikam bezhlavě nehnala a víceméně si jen pohodlně držela jednobrankový náskok, který se ani nesnažila rozšířit. Tato snaha se však nakonec FCB vymstila: Castro od rohového praporku našel hlavu Boenische, ten prodloužil za sebe a zcela volný Rolfes už měl na zadní tyči snadnou práci - 1:1! Tři minuty před koncem však Schweinsteigerovu standardku nešťastně prodloužil do své vlasní branky Wollscheid a zajistil tak Bayernu další tři body - 1:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
johnn

2:1 pre leverkusen bayern stratil formu a posledne dva zapasy leverkusen ich zdolal.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ma co vracet... 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko tipovat, Bayernu se venku neskutečně daří, ale už nemá o co hrát a v posledních zápasech dokázal jak potom jeho hra vypadá. Takže to bohužel vidím na výhru Leverksenu 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 - Robben, Gómez

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tuxedo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele