22. kolo
16.02.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Mainz opakované vedení neudržel a rozešel se s Horníky smírně 2:2

Obrovskou krizí procházející Schalke v Coface Areně hned dvakrát prohrávalo, ale i díky mnoha neproměněným možnostem FSV nakonec bere cenný bod! Mezi oběma soupeři tak zůstává dvoubodový rozestup.

Domácí ekipa podle očekávání začala před vlastními fanoušky aktivně a povětšinou držela kulatý nesmysl na svých kopačkách, zajímavých momentů před oběma brankami však bylo k vidění pomálu a hra se převážně odehrávala ve středu pole. Pověstnou výjimku však tvořily standardní situace, Ivanschitz našel od rohového praporku hlavu Noveskiho, ten ale na skvěle reagujícího Wetkla recept nenašel!

To však bylo na dlouho dobu jediné pozitivum. Die Knappen se rozjížděli hodně pozvolna a jen tím dávali najevo své momentální rozpoložení... Ve 26. minutě ale mohlo z ničeho nic udeřit: Bastos procpal z pravé strany centr do pokutového území, kde ho prodloužil Raffael, avšak nad branku! Za minutu se ovšem skóre přece jen měnilo. Nicolai Müller si udělal dobrý den hned z několika hráčů S04, následně přesným pasem oslovil volného Ivanschitze, který z akrobatické pozice nekompromisně poslal mičudu do sítě - 1:0. Königsblauen reagovali zvýšenou aktivitou a na hřišti to bylo znát...

...čtyři minuty před odchodem do kabin se na gelsenkirchenský celek usmálo štěstí. Jonesovu dalekonosnou ránu vyrazil Wetklo pouze do strany, kde stál Raffael, jenž následně celou situaci ještě vyšperkoval pasem na volného Bastose, který z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1. Mimořádně aktivní Michel Bastos opakovaně natáhl, obávaný projektil z úhlu ale domácí brankář tentokráte lapil!

Podle stejných not se pokračovali i po přestávce. Fuchsův centr sice nedokázal zasáhnout Raffael, ovšem balón se snesl k Draxlerovi, který však na skvěle reagujícího Wetkla nevyzrál! Tempo postupem času nabíralo na síle a ruku v ruce s tím se začal v plné nahotě ukazovat dopad absence Kyriakose Papadopoulose. Müller branku nenašel, přičemž hned nato spálil dvě velké možnosti Soto!

Zaslouženého vedení se nakonec FSV přece jen dočkalo. Ivanschitz uvolnil skvělou přihrávkou Pospěcha, jenž následně křižnou přízemní střelou nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout a svým premiérovým bundesligovým zásahem upravil na 2:1. Krátce nato rozehrál rakouský tvůrce hry volný přímý kop, který si našel Szalai, ovšem prostor tří tyčí nenašel. Matipovi hrubku mohl potrestat opět Soto, zbytečně ale celou situaci uspěchal a z hranice vápna nemířil přesně! Kolumbijský středopolař měl po rychlé kombinační akci i další příležitost, ani tentokrát však neusměrnil míč do branky!

Osm minut před koncem pak bylo srovnáno. Teprve 17letý Max Meyer při svém bundesligovém debutu předal do strany na Bastose, který se zbytečně nerozpakoval a podle svého zvyku vypálil - 2:2. Na opačné straně ještě zahrozil střídající Ede, ale na Hildebranda si nepřišel!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele