4. kolo
22.09.2012 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:0

Dva zcela odlišné poločasy zažili diváci na stadionu v Mohuči při duelu jejich týmu s Augsburgem. Zatímco v prvním dějství měli domácí profesionálové vše pod kontrolou a svou hrou motali borcům FCA hlavu, obrátila se karta v poločasu druhém. To se již do šancí dostávali pouze hosté. Weinzierlovi svěřenci si však do města karnevalu s sebou nepřivezli štěstí a Nullfünfer se mohou radovat ze tří šťastných bodů.

Oproti zápasu v Mnichově se domácí trenér Tuchel odhodlal k výrazným změnám v sestavě, kterou se nezdráhal oživit hned pěti novými jmény. Zejména nasazení Ivaschitze se Szalaiem se ukázalo jako velmi dobrý tah. V dresu hostujícího týmu vyběhli na trávník také čeští fotbalisté Petržela s Morávkem.

Domácí na svého soupeře vyrukovali s bleskovým nástupem, avšak FCA se dokázalo rychle zformovat do kompaktní defenzívy, ze které podnikalo nebezpečné rejsy, a mělo tak po Oehrlově hlavičce na kontě první šanci utkání. První gól se však tak jako tak urodil na druhé straně hřiště, přičemž jej lze bezpochyby zařadil do kategorie kuriózních: Choupo-Moting nacentroval balon z levé strany a míč hodlal následně do bezpečí nekompromisním odkopem odklidit Langkamp. Trefil však kulatý nesmysl tak nešikovně, že našel koleno poblíž stojícího Ivanschitze. Od této části Rakušanova těla se pak balon odrazil za záda překvapeného gólmana Amsifa.

Znejistělé hosty se pokoušeli hráči FSV uzemnit další brankou. V této činnosti si nejaktivněji počínal maďarský fotbalista Szalai. Nejprve jeho pokus na poslední chvíli zastavil Amsif, avšak v 25. minutě se kýženého gólu, jenž beztak visel dlouho předtím ve vzduchu, domácí tribuny dočkaly. Müller našel Szalaie v pokutovém území, Maďar se šikovně obtočil kolem Verhaegha a nekompromisně zavěsil - 2:0.

Po druhém úspěšném zásahu zklidnili Tuchelovi svěřenci hru a pro své hosty zůstali nebezpeční zejména ze standardních situací. Domácím navíc přidala na klidu nemohoucnost FCA, a když už se hosté dostali do slibnější šanci, vystavil jejich snahám jasnou stopku gólman Wetklo. Mohučští se mohli k poločasové pauze odebrat i s tříbrankovým vedením, avšak Bungertova hlavička skončila na tyči.

Po změně stran působili fotbalisté Augsburgu jako vyměnění. Najednou to byli hosté, kdo svému soupeři začal nepříjemně zatápět - Nullfünfer se museli spokojit jenom se svými brejky. Jenže to odpoledne nebylo Augsburgu přáno: pokusům Oehrla a Bancého chybělo tolik potřebné štěstí. Zejména hlavičkář Oehrl žehral nad svou druhou šancí, která skončila na brankové konstrukci. V závěrečné čtvrthodině se domácí zmohli už jen na držení svého slibného dvoubrankového vedení, o vlastní iniciativě směrem dopředu již nemohla být řeč. S postupujícími minutami však začalo být i hostům čím dál jasnější, že si z Mohuče tentokrát body neodvezou.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele