6. kolo
29.09.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 0:2

V šestém kole se VfB Stuttgart dočkal svého prvního "podzimního" vítězství. Švábi získali skalp 1. FC Norimberku a to navíc na jeho vlastním stadionu. Frankové však svým hostům situaci výrazně usnadnili. Labbadiovo mužstvo mohlo po rychle vstřelené brance hrát ve větším klidu a nedovolilo domácím fotbalistům vyrovnat. Naopak to byli stuttgartští, kdo přidali další branku, čímž svému soupeři připravili již třetí porážku v řadě.

Hned po pár sekundách zápasu se o slovo přihlásil bosenský útočník Vedad Ibiševič. Někdejší odstřelovač Hoffenheimu instinktivně stíhal míč, jenž mířil na ligového debutanta Marcose Antonia. Tomu se vůbec nevydařila zpětná přihrávka, kterou svému soupeři připravil jako na podnose šanci ke skórování. Ibiševič měl čas i na případné poděkování a bez problému potvrdil svou pověst střelce - 0:1 pro hosty. Norimberská neschopnost vyvarovat se chyb se z nevydařeného zápasu v Hannoveru zcela přenesla i do tohoto utkání. V tomto směru si nejhůře počínal již jmenovaný Marcos Antonio, jenž stejně jako v první minutě utkání "poslal do šance" Holzhausera. Rakušan však svého bosenského kolegu nenapodobil a zůstalo tak u hubeného jednobrankového vedení jeho týmu.

Nasazení Marcose Antonia nebylo Heckingovým šťastným tahem - jeho brzké střídání tak bylo pro tohoto trápícího se Brazilce vysvobozením. Po příchodu Balitsche zaujal jeho místo Simons. Tato rošáda vnesla do norimberských obranných řad klid. Navíc VfB podřadil a opustil své smělé ofenzivní choutky. V následujících minutách byla k vidění Gebhartova tečovaná rána, jež jen těsně minula svůj cíl. Odpovědí domácího Der Clubu byl pokus Izraelce Cohena. S tím si však gólman hostů Ulreich poradil a Pekhartova hlavička v závěru půle pro změnu postrádala razanci.

Po změně stran se Frankové snažili co nejrychleji vyrovnat, což se také projevilo na jejich přímočaré, avšak i mnohdy ukvapené hře. Z norimberských nepřesností mohl těžit VfB, který se tak zcela pochopitelně soustředil na rychlé kontry. Avšak rovněž akce stuttgartského celku se nevyznačovaly precizností a tak toho na stadionu příliš k vidění nebylo. Zůstalo jen u Holzhauserovy dalekonosné střely, kterou doplnil zajímavý přímý kop japonského záložníka Kiyotakeho. Norimberk vytrvale bojoval, avšak veškeré jeho ofenzivní manévry zůstaly bez gólové odezvy.

Švábi uštědřili svému rivalovi lekci z produktivity, když v 75. minutě takřka uťali veškeré diskuse o výsledku utkání. Ibiševič přihrál Harnikovi, Rakušan nebyl dostatečně bráněn a svou nekompromisní střelou zvýšil na rozdíl dvou branek. Z tohoto direktu se Frankové již nedokázali oklepat a rozesmutnělé domácí fanoušky nemohla potěšit ani Pekhartova nadějnější příležitost ke skórování v 80. minutě. Naopak hosté ze Stuttgartu po Bokově akci odmítli zvítězit třígólovým rozdílem, to však nic nemění na skutečnosti, že si poprvé v sezóně mohou vychutnat pocit vítězství. To v táboře FCN musí bít na poplach.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele