26. kolo
16.03.2013 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Schalke 04 3:0

Tatam jsou ony skvělé výsledky Schalke 04 z předešlých kol. Na norimberském Frankenstadionu se urodil velmi překvapivý výsledek, když si pro tři body po přesvědčivém vítězství došli domácí fotbalisté. Norimberk tak zůstává neporažen již sedm soutěžních kol a vybudoval si skvělou domácí bilanci deseti utkání v řadě bez prohry. Königsblauen měli za stavu 0:0 i po první inkasované brance dostatek příležitostí ke skórování - nevyužili však ani jednu.

Po nudné první desetiminutovce nabrala partie na obrátkách. Farfán se jako první prosadil do zajímavější šance, když si až s nečekanou lehkostí poradil s Klosem a Simonsem, načež se ocitl ve vápně před gólmanem Schäferem zcela sám. Avšak prach mizernou střelou placírkou o pár centimetrů minul pravou tyč norimberské svatyně. Krátce nato dal o sobě vědět ve formě hrající Draxler, na jehož zvedák dokázal domácí kapitán mezi tyčemi reflexivně zareagovat. A do třetice hosté - Höwedes nevyužil svou hlavičku po rohovém kopu.

Pak přišel i první náznak šance Franků, avšak nic převratného se ze strany Wiesingerových svěřenců nekonalo. Hra však měla spád a třebaže se většina dění odehrávala ve středu hřiště, přišli si diváci na své. Oba týmy poté čím dál více pronikaly k soupeřově šestnáctce, z čehož resultovala další velká šance pro S04. Po Pinolově ztrátě balonu ohrozil Schäfera svou jedovkou Farfán, k vyraženému balonu měl nejblíže Draxler, který však v pádu nestihl zamířit mezi tyče zcela odkryté brány. Mladík pálil jen do brankové konstrukce.

Z výše uvedené vyplývá, kdo byl do té doby na hřišti pánem. O to překvapivější byla branková situace po půlhodině hry, kterou měli na svědomí borci FCN. Pekhart oslovil kolmou přihrávkou Feulnera, jenž se s nutnou dávkou štěstí prosadil v pokutovém území na úkor dua Matip-Höwedes, a trefou do pravého rohu brány poslal svůj tým do nečekaného vedení. Schalke se pokusilo o rychlou odpověď, avšak Schäfer opět zlikvidoval další Farfánův pokus. A aby toho pro nervovou soustavu fanoušků S04 nebylo málo, nezacílil Draxler svou střelu z voleje na malém vápně tak, jak měl.

Po změně stran byl k vidění očekávaný obrázek. Schalke se tvrdošíjně pokoušelo o rychlé vyrovnání skóre. Těsně vedle pálil z ostrého úhlu Obasi, poté pohrdl Höwedes skvělou přihrávkou od Farfána a svou střelu umístil do tyče. Königsblauen docházely síly, jejich řady ještě posílil další ofenzivní žolík Raffael, avšak to odpoledne nebyla hostům branka přána. FCN se stále častěji dostával do rychlých kontrů. Po jednom takovém ztroskotal Kiyotake na Hildebrandovi. Nadále skvělý však zůstával i jeho protějšek Schäfer, jenž zlikvidoval další střelecké pokusy S04.

Pak už to šlo s Königsblauen z kopce. V 69. minutě vyslal Kiyotake do běhu Essweina, jenž zpoza vápna vyslal přesnou přízemní ránu na bližší tyč - 2:0. Unavená a ztrátou otřesená jedenáctka hostů výrazně polevila a Frankové svého nešťastného soupeře dorazili. Spíše než snížení skóre visel ve vzduchu tříbrankový výprask. A ten také nastal. Nejprve ještě nikým nebráněný Frantz ztroskotal na Hildebrandovi, pak však zužitkoval skvělý pas Kiyotakeho a po obkroužení hostujícího brankáře z ostrého úhlu zavěsil. Schalke tak sehrálo další nešťastnou partii.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem si vybral po domácí porážde od Bayernu druhej letošní výjezd na Schalke. Dohromady to mám 1-1-3 při skore 4:11. Asi budu fandit už jenom přes internet :-( Naštěstí to vypadá na postup Herthy, tak si třeba příští rok polepšim :-)

Reagovat
smazaný uživatel

ještě musím chca nechca dodat, že přesvědčivé vítězství si představuju jinak. Schalke bylo lepší, výsledek je spíš souhra náhod než zaslouženej obraz dění na hřišti. Ale co, spousta lidí tady ty zápasy stejně nesleduje, tak jim nakecáme co vypovídá výsledek......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele