8. kolo
21.10.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - FC Augsburg 0:0

V neuspořádané partii vybojoval Augsburg na hřišti velmi nejistého Norimberku zaslouženou remízu. Fotbaloví fajnšmekři si však na své rozhodně nepřišli - diváci na Frankenstadionu čekali přes devadesát minut na gól marně. Obraz hry v prvém poločase byl výrazně poznamenán individuálními chybami hráčů na obou stranách. Až po návratu z kabin se fotbal mírně zlepšil - o vzrušení se starali zejména hosté ze Švábska.

Až na náznaky slibnějších šancí ze strany domácího celku se z kraje zápasu hrála velmi opatrná kopaná. Nejvyšší prioritu mělo hlídání si zadních vrátek a snaha vyvarovat se zbytečných chyb - jakoby si byly oba celky až příliš dobře vědomi vlastní zranitelnosti. Aktivita se očekávala zejména ze strany Der Klubu, avšak defenzíva hostů působila kompaktně a borci FCA bez problému zahušťovali střed hřiště, čímž byly jakékoliv snahy domácích snadno neutralizovány již v samém zárodku. A dlouhými balony si Frankové na Weinzierlovy svěřence už teprve nepřišli.

Duel postrádal tempo a na hráčích byla nejednou patrná absence tolik potřebného zápalu. Na plynulosti hry se navíc negativně podepsaly jak technické nepřesnosti, tak i častá přerušení - duel místy postrádal bundesligové parametry. Na první vážnější akci utkání si museli diváci počkat do 30. minuty, kdy po rychlém augsburském kontru vyzkoušel kvality kapitána FCN Schäfera Musona. Na domácích byla patrná nejistota pramenící z předešlých čtyř prohraných zápasů, jejich akce postrádali nápad. Hosté se zase do poločasového hvizdu spokojili s obranným pojetím a se sázkou na brejky.

Heckingovo mužstvo nastoupilo do druhého dějství bez své stálice mezi tyčemi Schäfera - důvodem byly problémy s achilovkou. Herní projev norimberského týmu se nyní vyznačoval větší aktivitou, z čehož resultovala Gebhartova šance, která ztroskotala na dobře postaveném Langkampovi. V 55. minutě se do zajímavějších příležitostí dostali Hain a na druhé straně Kiyotake, přičemž prvně jmenovaný nezkrotil balon na pětce a Japonec zase ztroskotal na brankáři Amsifovi.

Následujících patnáct minut patřilo augsburským fotbalistům, hned dvakrát bylo pořádně živo před domácí svatyní. První závar nastal po hrubce Schäferova náhradníka Rakovskyho, jenž po rohovém kopu neudržel balon a nabídl tak šanci Bancému. Ten svou přízemní střelou našel na malém vápně Oehrla, jemuž se do dorážky na poslední chvíli postavil Klose, a další pokusy borců v bílém již neprošly houští domácích zadáků. O čtyři minuty později mladý norimberský brankář odčinil své předchozí zaváhání, když na brankové čáře pohotově zastavil hlavičkový pokus všudybyla Bancého.

Frankové ustáli největší šance soupeře, sami však nebyli s to jakkoliv odpovědět. Hecking zareagoval na tápání svého mužstva, když na hrací plochu vyslal mladou krev v podobě dua Esswein-Polter. Kýžený efekt však tato střídání nepřinesla. Utkání tak skončilo bezbrankovou plichtou, za což byli domácí fotbalisté "odměněni" hlasitým pískotem nespokojených ochozů dnes zbytečně vyprodaného Frankenstadionu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (Kiyotake,Pekhart-Petrzela)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele