30. kolo
10.04.2012 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 2:2

V turbulentní partii s Gladbachem vyválčily nadšeně bojující Brémy jeden šťastný bod. Proti dominantní Borussii nejprve využila Schaafova jedenáctka chyby v obraně Hříbat, a poté, co se Favreho borcům povedlo skóre otočit, využili domácí standardní situaci k vyrovnání.

Na vyprodaném Weserstadionu viděli diváci sebevědomý výkon hostujícího celku, který záhy od úvodního hvizdu převzal iniciativu. Téměř volný Reus, jenž se překvapivě objevil v zahajovací jedenáctce, mohl již v sedmé minutě poslat Gladbach do vedení, avšak v dobré pozici minul. O chvíli později se pokoušel Neustädter přehodit Wieseho, jeho záměr zhatil až na brankové čáře hlavičkující Schmitz. Werder se dostával do protiútoků jen sporadicky a v sedmnácté minutě mohli domácí hovořit o štěstí, když Herrmann netrefil po krásné kombinaci z devíti metrů zcela odkrytou levou stranu brány.

To se také mělo hostům o minutu poději vymstít: po Pizarrově akci zbytečně ztratil balon Dante a Rosenberg, jenž se tak ocitl v šestnáctce zcela volný, mohl ter Stegena bez problému prostřelit - 1:0. Vedení klubu od řeky Vezery bylo více než šťastné, avšak nápor hostů tím otupen nebyl. Z tohoto tlaku resultoval faul obránce Boenische, za který polský borec uviděl červenou kartu. Elegantně kombinujícím Hříbatům se nedařila jen finální přihrávka, jinak byla jejich hra bez chyby.

Po změně stran začala Borussia o něco méně aktivně a vyrovnávací branka ve vzduchu cítit nebyla. Přesto však padla: Arango přihrál zleva do vápna Hankemu, blonďatý útočník potáhl míč směrem k Wiesemu, kterého pak ranou kolem pravé tyče propálil. Domácí se po inkasované brance bez otálení pustili do ofenzívy, ter Stegen musel svým zákrokem zabránit Pizarrovi v rychlé gólové odpovědi, o chvíli později učinil totéž proti peruánskému útočníkovi Dantemu. Byli to hosté, kdo docílil třetího gólu zápasu. Běžela šestašedesátá minuta, když Hanke prodloužil hlavou do běhu Reusovi, jenž odesílateli přihrávky vrátil balon do slibné pozice. Ze třinácti metrů Hanke úspěšně zacílil na levý horní roh Wieseho svatyně - 1:2.

Po tomto gólu se již hosté možná viděli jako vítězové a do jejich hry se vkrádala nedbalost. Nevzdávající se domácí celek dokázal v 74. minutě vyrovnat: po diskutabilním přímém kopu se na pětce vyšplhal k míči navrátilec Naldo, jenž hlavou poslal míč do pravého rohu brány Hříbat. Hosté se s remízou nehodlali smířit, do šancí se dostali Herrmann, Arango a Reus - žádná z těchto příležitostí se neujala. Rovněž Pizarro mohl strnout vítězství na stranu Brém. Vůbec nejblíže gólu měl však ke konci utkání vystřídavší Ring, jehož pokus ze čtrnácti metrů skončil na břevně. O chvíli později ukončil rozhodčí Fritz zápas, po kterém se oba celky rozešly smírně.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3,

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele