32. kolo
21.04.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bayern dokázal otočit utkání v Brémách a dál udržuje napětí

Werder Brémy nedokázal dovést nadějně se vyhlížející utkání s Bayernem do úspěšného konce a na účast v Evropské lize zdá se již definitivně může zapomenout. Mnichovský celek naproti tomu pořád drží teoretickou naději v boji o Meisterschale.

Hostující kormidelník Jupp Heynckes dostál svým předzápasovým slibům a oproti úternímu zápasu s Realem Madrid v rámci Ligy mistrů nenechal na trávníku v základní sestavě kámen na kameni - to se netýkalo pouze trojice Neuer - Luiz Gustavo - Schweinsteiger. Jedno překvapení si pro fanoušky připravili také domácí - nečekaný křest ohněm si na pravém kraji obranné čtyřky odbyl Aleksandar Stevanovic. To však bylo od Werderu vše, Bavoři i v silně kombinované sestavě drželi míč pod svou kontrolou a těsně před uplynutím první dvacetiminutovky se mohli díky Petersenovi ujmout vedení, Wiese si ale s jeho hlavičkou poradil.

Záhy přišla další nadějná možnost pro Mnichovany, pod kterou se tentokráte podepsal Affolter, ani Oličovi se však nepodařilo z úhlu zamířit přesně. Přístavní celek byl po celou první půli tím druhým a hrozil v podstatě jenom ze standardních situací, Naldo ale prostor branky z nadějné pozice nenašel nebo po vysokých centrovaných míčích za obranu, kdy většinou zakončoval Rosenberg, ani jemu se však nevedlo. Minutu před odchodem do kabin se tak o slovo přihlásil opět Petersen, ranou z otočky ale napálil jenom břevno Wieseho svatyně! Následný pokus Müllera zpoza pokutového území bránu nenašel.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Müller tentokráte oslovil Oliče, ten ovšem z úhlu nemířil přesně. Brémy očividně přidaly, což se vzápětí projevilo: Stevanović přesným centrem našel hlavu Pizarra, ten však na skvěle reagujícího Neuera recept nenašel. Ještě v 51. minutě pak rozehrál rohový kop Junuzović, Tymoščuk opět neuhlídal Pizarra (stejně jako o pár vteřin předtím) a Naldo se pak již zblízka nemýlil - 1:0.

Hrálo se v rychlém tempu. Odpověď si po Pranjičově centru nachystal hlavičkující Petersen, ani svou další příležitost ale nepřetavil v kýžené rozuzlení, proti byl Wiese. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: během krátké doby se na trávníku ukázali Ribéry, Kroos a Gómez! Pojistka však mohla přijít na druhé straně, Pizarro vyškolil neuspořádanou defenzivu bavorského týmu, následně se ovšem svou vlastní vinou obral o střelu, a tak alespoň přiťukl Junuzovičovi, ani jeho střela si však cestu do branky nenašla. Úspěšnost v zakončení zklamala i Gómeze a Usamiho, aby nakonec v 75. minutě uklidil míč do vlastní sítě Naldo - 1:1.

Bavoři čím dál více přitápěli pod kotlem: Ribéry na sebe po svém nástupu na trávník upřel veškerou pozornost - nejdříve ale odražený balón nedokázal usměrnit do ohraničeného prostoru, hned poté oslovil parádním centrem Müllera, ten však z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nepřesně a jen tím potvrdil své letošní střelecké trápení (v lize zaznamenal pouhopouhé čtyři zářezy). Zelenobílé mohl poslat do vedení střídající Füllkrug, ale z malého vápna neuspěl. V nastaveném čase tak přišel trest: Ribéry si pohrál se Stevanovičem a křižnou střelou překonal Wieseho - 1:2. Bayern tak stále zůstává teoreticky ve hře...

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 BAYERN musíme!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Usami, Muller)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele