23. kolo
25.02.2012 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 0:1

Domácí museli odpovědět na přesvědčivé vítězství Leverkusenu na hřišti Kölnu. Norimberk se přitom jevil jako velice schůdný soupeř, jelikož z posledních devíti vzájemných zápasů se Frankové radovali z výhry jen v jednom případě. Ti nastoupili i s dvojicí českých reprezentantů Hlouškem a Pekhartem.

Na Vesserstadionu se žádná skvělá podívaná rozhodně nekonala. Úvodní minuty utkání dle očekávání opanovali svěřenci trenéra Schaafa, útočné snahy se realizovaly zejména po stranách kde úřadoval agilní Marin. Frankové na sebe upozornili až ve 12. minutě, kdy z ojedinělé šance pálil z ostrého úhlu vedle levé tyče Wieseho branky Esswein.

První půle byla ve znamení nepřesností, kombinační snahy Werderu troskotaly na statičnosti domácích borců a hosté se spokojili s bráněním a odkopáváním získaných balonů. V 29. minutě jako blesk z čistého nebe zahrozil Norimberk, když Hegeler z velké vzdálenosti vyslal slibnou přízemní ránu těsně vedle levé tyče. Další velká šance (a doposud vůbec největší) přišla v 38. minutě a opět jí měli na svědomí hosté, když z bezprostřední blízkosti prudce hlavičkoval Tomáš Pekhart, Wiese musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Kvalita hry se dostavila až koncem poločasu, kdy také o sobě dal výrazněji vědět peruánský kanonýr Claudio Pizarro, jenž po šikovném zpracování centru hrudí hned z první pálil - ke smůle domácích fans více jak metr vedle. A tak odcházeli aktéři utkání do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé půle pálil velmi nadějně Marin, avšak jeho pokus vykryl kapitán hostů Schäfer. Ve 49. minutě bylo před bránou norimberských ještě větší horko. Po zarputilém individuálním průniku Rosenberga se k míči dostal všudybyl Pizarro, avšak jeho pokus z ostrého úhlu skončil na pravé tyči. Po této akci získalo utkání slušné tempo, o které se staraly především Brémy. Co se však ve druhé půli nadále nedařilo odstranit, byly výrazné nepřesnosti v přihrávkách a centrech.

V dresu hostů se velmi dobře prezentoval Adam Hloušek, jehož centry z levé strany měly dobré parametry. Ty rozhodně neměl pokus Marka Marina ze 62. minuty, kdy se subtilní hráč ocitl ve vyložené šanci - Marin však tuto příležitost ke skórování trestuhodně zahodil, když nikým nebráněn střílel nad norimberskou bránu.

V 65. minutě se naplnilo ono otřepané "nedáš-dostaneš": Frankové zaútočili po pravé straně a po přihrávce přes velké vápno se prosadil z druhé vlny nabíhající Esswein, na kterého zcela zapomněla domácí obrana - 0:1. Hned o pár minut později vybídl Marin po perfektní kolmé přihrávce do možného úniku Januzoviče, kterého zastavil až za cenu žluté karty Feulner. Brémám neustále drhla souhra, a to nejen v ofenzívě, ale i při plnění obranných povinností.

S postupujícím časem domácí vystupňovali tempo, v nastavení se při rohovém kopu domácích zapojil do útoku i brankář Wiese. Jeho kolega na druhé straně Schäfer se pak postaral v samotném závěru o infarktovou situaci, když po jeho zjevném zaváhání při stahování vzdušného míče museli hosté vykopávat balon před brankovou čárou. Hned pár sekund nato se Schäfer rehabilitoval, když zabránil vlastnímu gólu Hlouška. Hektický závěr však další branku nepřinesl a tak odjíždí Norimberk ze severoněmeckého přístavního města s velmi důležitými třemi body. Brémy naopak klesly na šestou pozici.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1..FCN po dvou kolech zase prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Pizarro, Marin, Arnautovic - Pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek dneska dobrej dozadu, dopředu nic moc ale i tak slak slušnej výkon, Pekhart zklepl pár balonu ale jinak nic.. každopádně 3 body sou doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele