23. kolo
25.02.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hoffenheim se konečně dočkal, tři body přiváží z Wolfsburgu!

Markus Babbel si i ve svém třetím utkání na lavičce vesnického celku připisuje bodový zisk, navíc tentokráte si TSG dokázalo vybojovat na horké půdě Wolfsburgu rovnou tři a posunuje se tak o dva body před svého soupeře do klidného středu tabulky.

Sinsheimský celek se ani ve Volkswagen Areně s ničím zbytečně nerozpakoval a podobně jako se u něho stává v posledních zápasech zvykem, hned záhy udeřil. To se psala čtvrtá minuta, Wiliams ve středu pole vyhrál hlavičkový souboj s Josuém, balón potáhl Vukčević, jeho ránu sice ještě dokázal Benaglio vyrazit, ale jen k Firminovi, jenž tak měl před sebou snadný úkol - 0:1. Zelenobílí nesložili zbraně, naopak se snažili co nejdříve nalézt odpověď: Sissokova hlavička si ovšem cestu do branky nenašla, stejné vyústění pak měly střelecké pokusy Helmese a Dejagaha. Zbývající minuty prvního dějství byly ve znamení dobývání hoffenheimské svatyně, avšak neúspěšně.

Felix Magath chtěl zvýšit tlak v pokutovém území TSG, a tak po změně stran poslal do hry dalšího klasického útočníka Poltera, jemuž uvolnil místo Sissoko. Ani to však nepomohla, navíc tentokrát hosté už na své ofenzivní choutky nerezignovali: Babel z dobré pozice ale branku netrefil, Johnson pak místo přihrávky na lépe postaveného Lakiče sám zakončil, Benaglio byl ale na místě. Do třetice pálil sám Firmino, ani on však mezi tři tyče nezacílil.

Jako na zavolanou tak přišla situace z 67. minuty, kdy Beck srazil v pokutovém území Schäfera a sudí Schmidt nařídil pokutový kop. K němu se postavil ještě donedávna opomíjený Helmes a s přehledem zavěsil - 1:1. Jenže obrana Vlků působila jako na lázeňském pobytu: Vukčević měl dvě velké šance, nejdříve však na brankové čáře zachránil Träsch, podruhé se už vyznamenal sám Benaglio. Jedinou příležitost VfL, co stála za zmínku, měl na kontě Sio, ale pálil těsně vedle. Nakonec se ale koncernový celek přece jen dočkal šest minut před koncem. Firmino oslovil Schipplocka, a ten krátce po svém příchodu na trávník utkání rozhodl - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Mandzukic, Jiracek - Lakic)

Reagovat
smazaný uživatel

naopak

Reagovat
tlaci

Magath má vysoké nároky, takže jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Doma Wolfsburg body neztrácí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, napadlo už někoho, že Magath je fakt nedobrý trenér co si nároky na hráče prostě jen kompenzuje svoji neschopnost?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele