31. kolo
14.04.2012 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FCA uspělo ve Volkswagen Areně a udělalo tak výrazný krok k záchraně

Naděje Wolfsburgu na účast v evropských pohárech se zřejmě definitivně rozplynula, postarali se o to hráči sebevědomého nováčka z Augsburgu. Pro švábský klub je to teprve druhá venkovní výhra v sezóně (!).

Felix Magath mohl pro důležité klání znovu počítat i s uzdraveným Patrickem Helmesem, jenž v derby na hřišti Hannoveru nebyl k dispozici. Ovšem ani to Vlkům v úvodu nebylo nic platné - dirigentská hůl trčela v bavorských rukou: Werner rozehrával z dobré pozice volný přímý kop, Benaglio musel ukázat parádní zákrok, aby kulatý nesmysl vytlačil mimo tři tyče. Z následného rohu pak Langkamp hlavou na branku nezacílil. VfL reagovalo hned v osmé minutě, Vieirinha oslovil Mandžukiče, ten však nedokázal Jentzsche překonat. O pět minut později chyboval Madlung, jehož dostal Oehrl pod tlak a pak snadno do odkryté branky zakončil - 0:1.

Domácí po inkasované brance znatelně přidali a dostali obranu FCA pod velký tlak, postupně zkoušeli štěstí hlavičkující Russ, Madlung, jenž si stoupnul ke standardce a do třetice taktéž hlavou Mandžukić, avšak neúspěšně. Augsburské kouzlo tak nakonec prorazil ve 27. minutě, po spolupráci s chorvatským kolegou z útoku Helmes - 1:1. Otočit skóre mohl následně sám Mandžukić, ale tváří v tvář na strážce hostující svatyně recept nenašel.

Po obrátce se Augsburg zatáhl s jediným cílem - uchránit bod. Naproti tomu koncernové mužstvo se také do útočení příliš nehnalo, povážlivě totiž vázla souhra a spolupráce ve středové linii. To trvalo až do 61. minuty, kdy z ničeho nic zahrozil po Vieirinhově nabídce Sio (který o poločase nahradil Jiráčka), ale mířil vedle branky. Hned nato trefil Mandžukić tyč Jentzschovy branky. Portugalský tvůrce hry do zakončení pozval i Poláka, ten ale ztroskotal na skvělém Jentzschovi. Dlouhé minuty neškodné FCA se pak dostalo na koníčka po standardce a zakončení Langkampa tři minuty před koncem - 1:2. Oehrl už v další šanci neuspěl.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

Magath bude chtít vyhrát a když jim to nepude, R. Hubník pomůže 1:0

Reagovat
tlaci

sorry blbnu, to je Augsburg

Reagovat
nedvěd

co k tomu říct...prostě jen souhlasit-nechápu,jak takovýhle hráč může hrát za repre

Reagovat
šolim

Ty toho nechápeš!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vlastně Jiráček střídal hned po přestávce? Hrál snad špatně nebo se zranil?

Reagovat
Sw!fty

Jiráček hraje tužku, na Německo prostě nemá

Reagovat
Melda

Viděl někdo, jak hráli ti čeští kluci?Co Morávek?První zápas letos.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele