25. kolo
10.03.2012 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Werkself nestačila na Wolfsburg a Liga mistrů se zase vzdálila

Leverkusen se chtěl ve Volkswagen Areně svým fanouškům revanšovat za ostudný políček ze hřiště Barcelony, to se mu ovšem hrubě nepovedlo a domů odjíždí s prázdnou. VfL si tak může už zřejmě definitivně oddechnout, Bayer musí o pohárové místenky válčit dál.

Robin Dutt udělal oproti debaklu na Nou Campu v základní sestavě pouze jednu jedinou změnu, na místo Erena Derdiyoka se postavil André Schürrle. A to se záhy ukázalo jako správná volba: hned po třech minutách našel Rolfes parádním pasem za obranou právě Schürrleho, ten si balón zpracoval a místo zakončení ještě vyzval ke skórování lépe postaveného Kießlinga, jenž nabídnuté šance využil bezezbytku - 0:1. Defenzivní hradba Vlků si vybírala jednu slabší chvilku za druhou...vzápětí byl ten samý hráč opět ve střelecké pozici, tentokrát se mu však postavil do rány obětavý Schäfer, jenž svůj tým zachránil od pohromy.

A rovnou do třetice velká příležitost Werkself: protentokrát chyboval Rodríguez, Bender ale sám na Benaglia recept nenašel, následná Castrova rána byla pro změnu zablokovaná. Magathovi svěřenci v tu chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí, do soubojů chodili o pověstný krok pozdě a navíc lacinými, až triviálními chybami v obraně soupeři ještě nahrávali. To se postupem času konečně změnilo, hlavou zakončoval po rohovém kopu Polák, ale mířil vedle branky. Potom své štěstí zkoušel z velmi nadějné pozice i Dejagah, jeho pokus ale zpacifikoval Leno. Zelenobílí se nakonec vyrovnávací branky přece jen dočkali - Hasebeho centr uklidil hlavou na místo určení Helmes - 1:1.

Hrálo se velmi tvrdě - hráči se v osobních soubojích vůbec nešetřili, právě naopak. Po hlavičkovém střetu s Polákem musel nakonec trávník opustit kapitán Simon Rolfes, krvácející český středopolař podstoupil krátké ošetření, do hry se ale vrátil. Právě Polák potom způsobil v dalším souboji krvavé zranění pro změnu Kießlingovi... Těsně před odchodem do kabin ovšem znovu udeřilo, Felipe poslal dlouhý míč dopředu, ten Mandžukić hlavou sklepnul do cesty Dejagahovi, jenž už pálil nechytatelně na zadní tyč - 2:1.

Přestávku zřejmě využili oba trenéři k důrazné domluvě svým ovečkám, po obrátce se totiž živelná hra z obou stran povážlivě zklidnila, absolutní prim hrály teď už pozorné obranné hráze...když už se potom Mandžukić ke střele protlačil, tak jeho přízemní ránu chytil Leno. Na definitivní rozuzlení se čekalo jenom do 61. minuty. Ztrátu míče v podání střídajícího Bellarabiho (střelce čestného zásahu z Barcelony) využil tradičně neunavitelný Dejagah, jehož centr si následně srazil do vlastní svatyně Kadlec - 3:1.

Když už to začínalo vypadat, že se utkání dohraje v klidu, tak se z ničeho nic ocitl ve vápně Bayeru stoper Russ, z obtížné pozice ale o chlup minul levou tyč Lenovy branky. To ale ještě nebyl konec, hostující mužstvo se po standardce Castra a přesné hlavičce Derdiyoka vrátilo na kontakt, srovnat mohl také v nastavení Bellarabi, ten však z blízkosti branku netrefil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál Jiráček?

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt ten se zranil na repre v Irsku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele