19. kolo
29.01.2012 17:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Senzace pokračuje. Hříbata zvládla i utkání ve Stuttgartu

Borussia Mönchengladbach dokázala vyhrát i v Mercedes-Benz Areně a jasně tak všem opět ukázala, že se s ní musí na nejvyšší příčky opravdu počítat! Ve Švábsku na sebe nejvíce upozornil Marco Reus, jenž si na své konto zapsal další dva "kanadské body", a jen tak potvrdil, že se mají ve Vestfálsku od léta na co těšit.

VfB začalo lépe. Hned po pár minutách se hnal do šance Harnik, ale jeho nedůrazné zakončení si na ter Stegena přijít nemohlo. Hosté se nemohli zpočátku dostat ke své tradiční zbrani: kombinační hře, a tak byla k vidění mírná převaha Stuttgartu, ta ovšem bývala častokrát vyjádřena tak, jako při střele Hajnala, jež nemohla mít nárok na úspěch. Porýnský celek se dostal ke slovu až po půlhodině hry, ale hned to stálo zato. Reus rozehrál standardku, ve vápně si balón našel Hanke a přesnou hlavičkou k pravé tyči otevřel skóre - 0:1.

Hostující hra rázem začala připomínat ten bezchybný kombinační stroj z předchozích utkání, což mělo za následek příležitost Aranga, proti jeho ráně ovšem ukázal parádní zákrok Ulreich. Hned vzápětí měl práci na druhé straně i ter Stegen, jež musel zneškodnit neméně povedenou střelu Hajnala. Ten samý hráč měl možnost srovnat krok i těsně před odchodem do kabin, z volného přímého kopu však napálil jen vnější tyč.

Po pauze udělal Bruno Labbadia pár personálních změn: poslal na trávník Okazakiho a Kuzmanoviče prohodil s Hajnalem. Tyto změny začaly okamžitě přinášet kýžený výsledek, hned dvě stoprocentní příležitosti měl novic v domácím dresu Ibišević, ani jednu z nich ovšem do zdárného konce nedotáhl. Gladbach ale nezůstával rozhodně pozadu! Největší šanci měl Herrmann, na strážce domácí svatyně si ale nepřišel.

S cílem rozhýbat stuttgartskou ofenzivu přišel na trávník Schieber a krátce po svém nástupu mohl z ničeho nic slavit, proti byl ovšem skvělý ter Stegen. Když už se potom zdálo, že osud utkání spěje k dramatické koncovce, tak hosté udeřili. Herrmann nastartoval Reuse, který ukázal záda kompletní defenzivě VfB a s klidem sobě vlastním zavěsil - 0:2. Ani to ale nebylo z hostující produkce nejlepší, to si svěřenci Luciana Favreho schovali až na 84. minutu. Na konci pohledné kombinační akce stál pas Herrmanna, jenž neomylně našel před brankou střídajícího de Camargo, a ten se tak mohl po delší době opět radovat ze vstřelené branky - 0:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele