28. kolo
01.04.2012 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:1

FC Schalke mohlo využít zaváhání Gladbachu na půdě Hannoveru a zvýšit tak svůj náskok před Hříbaty v boji o třetí příčku, která zaručuje přímý postup do Champions League. To se klubu z Porúří povedlo jen zčásti, po ne zrovna přesvědčivém výkonu si odváží ze Sinsheimu bod.

V hostujícím dresu se překvapivě objevil brankář Lars Unnerstall, kterému zřejmě stačil jen jeden plnohodnotný trénink k tomu, aby mohl opět zasáhnout do boje.

Hosté se v úvodu utkání nikam nehnali a spíše vyčkávali, s čím přijde TSG. Domácí se sice usadili na své útočné polovině, gólovou šanci si však nevytvořili. Königsblauen nedokázali déle podržet balon, a tak mohli těžit jen z chyb Hoffenheimu. Ty se během první dvacetiminutovky urodily dvě: nejprve vpadl mladičký Draxler do těžkopádné hoffenheimské rozehrávky, avšak Starkeho z následného kontru nepropálil. Druhou ze zmíněných chyb měl na svědomí Vestergaard, avšak jeho podklouznutí nedokázal potrestat Huntelaar - Nizozemec se snažil zdálky přelobovat nejistě vyběhnuvšího domácího gólmana, avšak se svou šancí nenaložil dobře a ukvapeně přestřelil.

Za neschopnost potrestat chyby soupeře bylo Schalke samo ztrestáno. Na konci devětadvacáté minuty zbytečně fauloval navrátilec Unnerstall domácího Schipplocka, logicky musel následovat pokutový kop. K tomu se postavil Salihovič, který bez problémů poslal Unnerstalla na druhou stranu brány a svůj tým do vedení. Hosté se z obdržené branky nedokázali rychle oklepat, což resultovalo v herní převahu TSG. Babbelovi svěřenci dále hrozili především z levé strany, kde si nejistě počínal Uchida.

Koncem poločasu mělo již Schalke očividnou převahu, šancí však před domácí svatyní bylo jako šafránu. Nejblíže k vyrovnání měl tým z Gelsenkirchenu tři minuty před poločasovým hvizdem: Holtby se blýskl povedeným centrem za obranu, míč však dopadl do malého vápna, kde vládl Starke - ten včas sebral balon a zabránil tak Raulovi skórovat. Poslední minuta prvního dějství pak patřila povedené dalekonosné ráně Firmina, Brazilec z třiceti metrů těsně přestřelil.

Po změně stran Schalke zařadilo vyšší rychlostní stupeň a v 56. minutě mohlo vyrovnat, když "seňor" Raul poslal v hoffenheimské šestnáctce balon na volného Farfána, jehož střelu mrštně vyrazil brankář Starke. Z následujícího rohového kopu musel jednatřicetiletého gólmana zastoupit na brankové čáře Johnson, když nebezpečně hlavičkoval Jones. O pár chvil později se na druhé straně dostali do slibných šancí Firmino a Vestergaard - zejména v druhém případě visel gól na vlásku, když po rohovém kopu musel Dánovu střelu odvracet na brankové linii Raul.

Hosté hráli křečovitě, často kazili přihrávky, ale kýženého gólu nakonec dosáhli. Nejprve v osmasedmdesáté minutě trefil hlavou Huntelaar břevno. Za dvě minuty však byl podle hlavního sudího ve vápně faulován Obasi a Huntelaar mohl z penalty napodobit Salihoviče. Obávaný "Hunter" se nemýlil a připsal si tak již třiadvacátý gólový zásah v sezóně, čímž se dotáhl na mnichovského Gómeze. Schalke si však do Sinsheimu přijelo pro tři body, a tak ze svého tlaku nepolevovalo. Největší šanci na obrat měl těsně před koncem Fuchs, jenž nechal po své krásné ráně z přímého kopu vyniknout spolehlivého Starkeho. Více se v Rhein-Neckar-Aréně nestalo, a tak se muselo Schalke spokojit s teprve třetí letošní remízou.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

To bych chtěl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke se k tomu postavi celem a Hoffenheim rozprasi

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

to chci vidět to schalke

Reagovat
smazaný uživatel

a tip 4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele