17. kolo
17.12.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Situace se otočila, Hertha vybojovala v nastavení alespoň bod

Hertha i proti Hoffenheimu dlouho pokračovala v nevýrazných domácích výkonech, po změně stran se ale i přes početní oslabení zlepšila, na konečných 1:1 už potom za rovnovážného stavu srovnal Hubník. Oba celky tak přezimují v klidném středu tabulky.

Hoffenheim začal v Berlíně hodně aktivně. Již ve druhé minutě rozehrál rohový kop Salihović, otevřít skóre se pokoušel Babel, jeho zakončení však bylo zablokované. Stará dáma se neuvěřitelně hledala, během prvních patnácti minut v podstatě nebyla v držení míče, a jen s vypětím všech sil držela svého soka na distanc. Firmina na poslední chvíli zastavil parádním reflexem Kraft, hlavička Vestergaarda si poté cestu mezi tři tyče nenašla.

Obrana Herthy však nedokázala odolávat donekonečna - konkrétně do 21. minuty. Babel posunul do střelecké pozice Salihovičovi, ten nikým neatakován vystřelil a parádní ranou do šibenice nedal strážci domácí svatyně sebemenší naději na úspěch - 0:1. Ještě hůře pak berlínským bylo po půlhodině hry, kdy neudržel nervy na uzdě Raffael a po ataku na Salihoviče musel trávník předčasně opustit. I přes změnu v rozložení sil se do přestávky nic zajímavého neudálo.

O přestávce bylo zřejmě v kabině Herthy pořádné dusno, už úvod druhé pětačtyřicetiminutovky totiž jasně naznačoval změnu k lepšímu. Dokonce to vypadalo, jakoby za domácí nastoupil úplně jiný tým, až taková změna v herním pojetí byla patrná. Srovnat krok mohl střídající Torun, po něm i Ramos, ani jednomu z nich se ovšem kýženou branku vstřelit nepodařilo. Po hodině hry pak Vorsah zatáhl zezadu Ramose a síly se rázem vyrovnaly.

Snaha Herthy tím dostala definitivně zelenou. Hru rozhýbal i příchod Ronnyho, který se hned po svém příchodu ukázal parádně zahranou standardkou, Torun, ani Ramos však na jeho výzvu nereagovali. To brazilský dělostřelec evidentně nerozdýchal, a tak chtěl mermomocí rozhodnout sám. Dalekonosnou střelou se mu to sice ještě nepovedlo, v nastavení ovšem rozehrál další standardku, kterou nakonec dokázal zužitkovat Hubník - 1:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele