11. kolo
29.10.2011 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:1

Schalke přehrálo Hoffenheim a upevnilo si tak pozici na čele. Königsblauen měli po většinu utkání více ze hry a po brankách Draxlera s Huntelaarem si připsali další tři body, které mohou být pro fanoušky zároveň náplastí na předchozí domácí zaváhání s Kaiserslauternem.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Po chybě Fuchse měl nečekanou možnost Ibišević, před ním však byl u míče včas pozorný Unnerstall. V osmé minutě pálil z hranice vápna Babel, jeho pokus ale domácí obrana zablokovala, dorážka Obasiho si potom cestu mezi tři tyče nenašla. Byli to ale domácí, kdo začal přebírat dirigentskou taktovku. První varování vyslal Draxler, jehož rána mířila jen těsně vedle.

Radost Königsblauen na sebe přesto nenechala dlouho čekat, konkrétně do 28. minuty. Draxler se prosadil u postranní čáry a poté oslovil přesným centrem Raúla, který i s pomocí horní končetiny dopravil balón do sítě - 1:0. Protesty hostujících hráčů nepomohly a sudí Welz po konzultaci s Raúlem branku uznal. Hoffenheim se na odpověď nezmohl, byli to naopak domácí, kdo mohl ještě do poločasu zvýšit. Huntelaar ovšem na Starkeho nevyzrál.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Přímý volný kop rozehrál Farfán, na centr si naběhl Papadopoulos, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti si ovšem Starke bez problémů pohlídal. V dalších minutách byla hra často kouskovaná, což vyhovovalo především vesnickému celku, jenž potřeboval utlumit aktivitu Schalke. A záhy bylo skutečně srovnáno. Babel našel Ibiševiče, který nezaváhal - 1:1.

Svěřenci Huuba Stevense mohli bleskově odpovědět, Huntelaarovi ovšem překazil radost skvělý Starke. V 72. Minutě však holandského střelce srazil ve vápně Compper a sudímu Welzovi nezbývalo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík. K míči se postavil sám postižený a znovu poslal svůj tým do vedení - 2:1. O chvíli později navíc ten samý hráč po spolupráci s Draxlerem zvýšil již na 3:1. V závěru se utkání už pouze dohrávalo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra Shalke 2:1

Reagovat
danny47

Hunter vs Gomez to je závod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele