34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 3:1

Hertha přeci jen žije!!! Díky bojovnému výkonu si berlínský tým doma poradil s Hoffenheimem, a ačkoliv v závěru svým příznivcům notně brnkal na nervy, nakonec se bude o bundesligovou příslušnost bít v barážovém dvojutkání. FC Bayern totiž podle očekávání neměl problémy s vítězstvím v Müngersdorfu.

To hlavní se tak odehrávalo na Olympiastadionu, kde domácí tým vstoupil do utkání poněkud nervózně, z mírné převahy ovšem vytěžil poměrně rychle kýženou branku. Psala se čtrnáctá minuta utkání, kdy Ben-Hatira přímý kop načechral na zadní tyč, kde na něj nedosáhla dvojice Hubník, Niemeyer a kulatý nesmysl tak zakončil svojí odyseu až v síti - 1:0.

Hertha se ale posléze stáhla a čekala, s čím to soupeř z Kraichgau přijde. Přesně po půlhodině hry Babel vyslal první varování, které těsně prolétlo kolem levé tyče, čtyři minuty nato pak nezafungovala domácím ofsajdová past a Schipplock se hnal sám na Krafta. A nejen to, soupeřova brankáře i obešel, z úhlu a přes jednoho z vracejících se obránců ale nedokázal míč poslat na místo určení. O další čtyři minuty si ochozy berlínského stánku znovu oddechly, když hlavičku Vestergaarda vytěsnil nad břevno Kraft.

V závěru poločasu se ale Staré dámě začalo blýskat na lepší časy. Nejprve dorazila zpráva o průběžném vedení Bayernu nad 1. FC Köln, následně hostující útočník Babel ztratil nervy a po menší potyčce s Kobiašvilim a dvou žlutých kartách během několika sekund musel předčasně pod sprchy. Pokud sudí Kinhöfer byl v tomto případě na hosty poněkud přísný, tak v nastavení se jim bohatě revanšoval - Compper totiž před prázdnou branku zatáhl Lasoggu za dres, k údivu všech se ale penalta a druhé vyloučení nekonalo.

Po změně stran už Hertha hrála na jistotu a držela míč dlouhé pasáže na svých kopačkách, přičemž Lasogga a střídající Ronny mohli vedení navýšit. Zatímco v Kölnu už bylo mezitím jasno, na Olympiastadionu by se dalo napětí krájet a nervozita byla cítit na každém metru hřiště. V osmasedmdesáté minutě už ale bylo mnohem veseleji, Raffael vysunul kolmicí Ramose, ten vrátil před prázdnou branku, kde svým druhým gólem v zápase zvýšil Ben-Hatira na 2:0.

Nebyla by to ale Hertha, kdyby si vše ještě notně nezkomplikovala. Pět minut před koncem Ramos neuhlídal při standardní situaci Comppera a ten zblízka zadělal na drama - 2:1. V nastavení pak musel v obtížné situaci zasahovat Kraft před svým protějškem Starkem, který pak na druhé straně chyběl při rychlém kontru berlínského celku. Raffael do prázdné branky uzavřel na 3:1 a Hertha tak bude zítra sledovat, zda ve čtvrtek přivítá v prvním barážovém zápase skutečně Düsseldorf, nebo jednoho z outsiderů Paderborn, St. Pauli.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Hertha musí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele