20. kolo
04.02.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympiastadion po změně stran poslal do kolen Abdellaoue!

Hertha nedokázala po Hamburku bodovat ani ve druhém po sobě jdoucím domácím zápase a před dalšími zápasy se dostala do nezáviděníhodné situace. Hannover naopak boduje v pátém utkání v řadě a pohárové příčky má doslova nadosah.

Utkání zpočátku mnoho nenabízelo, oba týmy se soustředily především na pevná zadní vrátka, ani jeden nechtěl udělat chybu, a tak jsme na nějaké pohledné akce mohli s klidem zapomenout. Ale postupem času se iniciativy chopili přece jen domácí. Po pasu Kobiašviliho měl na hlavě branku Niemeyer, ale Zieler ukázal proti jeho zakončení parádní reflex a míč vyrazil. Jinak to byl zejména Ebert, kdo dělal pozměněné hannoverské obraně největší potíže. Volným přímým kopem, ani hlavou ale na Zielera nevyzrál.

Hertha měla i nadále tempo hry ve své moci. Před Lasoggou musel nadvakrát na poslední chvíli odvracet Avevor. 96ky se první vážnější šance dočkaly až těsně před odchodem do kabin a hned to stálo zato. Po chybě Hubníka měl na noze gól Pinto, z ideální střelecké pozice ale branku vysoko přestřelil.

Hned po změně stran se na trávníku objevila nová akvizice Hannoveru Mame Biram Diouf, jenž do Dolních Sas dorazil v zimní přestávce z Man United. A netrvalo dlouho a senegalský útočník mohl změnit patovou situaci, z hranice penalty ovšem hlavičkoval jen do náručí Krafta. V dalších minutách potom bylo vidět po jedné šanci na obou stranách. Lustenberger oslovil nabíhajícího Lasoggu, ten však nemířil přesně. To už ale neplatilo pro akci na druhé straně. Diouf viděl Abdellaoueho, poslal mu balón a norský šutér se ani tentokrát nemýlil - 0:1.

Za Starou dámu mohl odpovědět hned dvakrát během tří minut Ramos: nejdříve ale kolumbijský reprezentant mířil nepřesně a podruhé se mu v rozhodující okamžik postavil do cesty skvěle zaskakující Eggimann. Ještě mezitím, v 75. minutě byl po druhé žluté kartě za zákrok na Abdellaoueho vyloučen debutant Neumann, pro kterého se tak jednalo o velmi hořkou premiéru v nejvyšší soutěži. V závěrečných minutách měl na hlavě srovnání Hubník, ale těsně neuspěl.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele