19. kolo
28.01.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 1:2

Zápas o to, kdo odskočí sestupovým pozicím na příjemnou vzdálenost, po zásluze vyhrál Hamburger SV, který byl povětšinu utkání lepším a fotbalovějším celkem. Hertha se probudila až v závěru a vyrovnání byla celkem blízko, nakonec ale podlehla 1:2 a její situace se značně dramatizuje.

Domácí přitom před bezmála padesátitisícovou návštěvou začali lépe, po herní stránce to vypadalo na mnohem lepší představení než před týdnem v Norimberku. Žádná solidní šance z toho ale nevypramenila, mnohem kousavější bylo pro soupeřovu šestnáctku naopak HSV. Po dvaceti minutách navíc Hertha ztratila obránce Jankera, který ve vzdušném souboji schytal ránu od Drobného a musel být vystřídán Mijatovićem.

Ve čtyřiadvacáté minutě pak přišla pro domácí další pohroma. Diekmeier na pravé straně předčil v souboji Kobiašviliho, který snad zavrávoral a upadl, a po jeho následném centru se pod břevno trefil zcela volný Jansen - 0:1. Hertha byla zcela paralyzována a Petrić s mladíkem Salou mohli zvýšit, což se nakonec povedlo prve jmenovanému až v nastavení prvního dějství. Znovu přes Kobiašviliho odcentroval Diekmeier a chorvatský útočník hlavičkou zužitkoval díru ve středu domácí obrany - 0:2.

Po změně stran zlepšení ze strany berlínského mužstva nepřicházelo, byť málem po ojedinělé akci Lasoggy zahřmělo, jenže Jarolím odvrátil před Lustenbergerem. Jinak ale zápas ovládali hostující fotbalisté, Aogo a zejména Guerrero mohli soupeři zasadit definitivní K.O., jenže ve svých šancích neuspěli a nakonec se museli bát o výsledek.

V jednaosmdesáté minutě si Kobiašvili vylepšil hodnocení přesným centrem na Lasoggu a proti jeho hlavičce neměl Drobný žádnou šanci - 1:2. Za další dvě minuty mohl stejný hráč dokonce srovnat krok, to když se hosté nechali školácky přečíslit po vlastním rohovém kopu, mladý útočník ale tentokrát nezakončil dobře. Když navíc sudí Winkmann neposoudil ruku Brumy za penaltovou a ze závěrečného náporu kýžený gól nepřišel, putují všechny body na sever Německa.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
HSV1887

Na tenhle zápas se jedu podívat :)

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele