10. kolo
22.10.2011 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 0:0

Hertha nenavázala na poslední domácí vystoupení s Kölnem, ve kterém doslova excelovala a po matném výkonu se s Mainzem rozešla bezbrankovou remízou. Hosté si tak z posledních sedmi duelů připsali pouhopouhé dva body.

Po úvodních deseti minutách, ve kterých jakoby se oba celky navzájem seznamovaly, o sobě jako první dali vědět domácí. Rychlý protiútok do rozevřené obrany zakončoval Raffael, Müller si však věděl rady a svůj tým podržel. Kdo by řekl, že tento moment Herthu nakopne, tak byl na omylu.

Iniciativy se naopak ujali svěřenci Thomase Tuchela. Dobrou možnost měl na kontě Allagui, jeho zakončení ale Kraft za svá záda nepustil. Téměř vzápětí měl stoprocentní příležitost i Ivanschitz, ten ovšem pro změnu pálil nepřesně. I v dalším průběhu prvního dějství pokračoval tlak Mainzu, který si však ke své vlastní škodě nedokázal vypracovat pořádnou šanci.

To se snažil změnit Soto, který napřáhl z velké dálky, ani jeho pokus však Krafta z míry nevyvedl. Kdo si počká, ten se dočká, tak tohle rčení by v případě hostujícího celku platilo, nebýt skvělého Krafta. Čtyři minuty před odchodem do kabin se Ivanschitz se Sotem prokombinovali obranou Staré dámy, druhý jmenovaný byl sám před Kraftem, ten ale vytáhl skvělý reflex a balón vyrazil na roh.

Domácí fanoušci museli být z výkonu svých miláčků zklamáni i po přestávce, kdy se obraz hry v podstatě nezměnil. Mainz byl aktivní, měl více ze hry, ale narážel na vlastní neschopnost v zakončení, tak jako v 58. minutě. Pospěch nacentroval do vápna, kde míč nedůrazně odvrátil Kobiašvili, ovšem Ivanschitze znovu rozesmutněl Kraft.

Po hodině hry se v obou táborech objevilo na trávníku hned několik čerstvých hráčů, ani to však výraznou změnu v projevu obou zúčastněných celků neznamenalo, ba naopak. Svěřenci Markuse Babbela se nakonec přece jen probrali. Volný přímý kop Eberta však před Hubníkem odvrátil Kirchoff, minutu před koncem potom pálil Raffael, jeho pokus ale pro změnu zastavil Bungert.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele