10. kolo
23.10.2011 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Bayern Mnichov 2:1

Historie se opakuje. Hannover stejně jako v minulé sezóně dokázal v AWD-Areně zaskočit Bayern a zadělal tak svěřencům Juppa Heynckese na nečekané problémy. Mnichované totiž mají na druhý Dortmund již pouze tříbodový náskok, v závětří navíc čeká další početná smečka pronásledovatelů.

Hannover začal, jak se na domácí tým sluší a patří hodně aktivně a chtěl tak Bayernu ukázat, že v AWD-Areně nedostane rozhodně nic zadarmo. Na úvodní příležitost jsme si museli počkat až do dvanácté minuty. Pander vyslal do úniku Abdellaoueho, ten ihned vypálil na zadní tyč, ale trefil právě jen konstrukci branky.

Bayern odpověděl hned o dvě minuty později. Ribéry nacentroval před branku, kde se přes Pogatetze prosadil k hlavičce Gómez, Zieler však jeho pokus z bezprostřední blízkosti zpacifikoval. Další střelu si připsal sám Ribéry, ani on ale nedokázal domácího strážce svatyně překonat. Pěkná fotbalová akce potom byla k vidění ve 20. minutě. Kroos proběhl středem pole, utaženou ranou ovšem napálil pouze břevno Zielerovy branky.

Za pár minut se ve vápně odehrál souboj kapitánů, kdy Lahm zbytečně přišlápl Cherundola a sudí Gräfe neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Míč si na značku postavil Abdellaoue a přízemní střelou k levé tyči překonal Neuera - 1:0. Reprezentační brankář tak inkasoval poprvé od úvodního kola, kdy ho překonal de Camargo z Gladbachu.

Nečekané zvraty byly k vidění i nadále. Rafinha těsně před půlhodinou hry fauloval Pinta, z následné potyčky potom vyšel nejhůře Boateng, který si musel zblízka prohlédnout červenou kartu a jeho tým tak absolvoval více než hodinu v oslabení. Početní převahu mohl téměř okamžitě zužitkovat Pander, ale podobně jako v poslední minutě první půle Stindl úspěch neslavil.

Po přestávce začal bavorský celek i přes početní oslabení hodně odvážně. Srovnat krok mohl Gómez, z úhlu ovšem na Zielera recept nenašel. Ten samý hráč měl další možnost hned vzápětí, ale ani tentokrát na už reprezentačního brankáře nevyzrál. Další těžký direkt potom pro Bayern přišel v 50. minutě. Rausch přihrál Panderovi, a ten s pomocí Gustavovi teče zvýšil na 2:0.

Za čtyři minuty mohlo být již definitivně rozhodnuto. Cherundolo našel v pokutovém území Stindla, ten však z ideální pozice nedokázal zamířit přesně. Krátce po hodině hry se síly vyrovnaly. Cherundolo poslal k zemi Ribéryho a protože už hrál se žlutou kartou, tak mu nezbývalo nic jiného, než napodobit Boatenga a hřiště opustit.

Mnichovský velkoklub tak měl ještě dostatek času se zápasem něco udělat. To se snažil okamžitě vyslyšet po Gustavově sklepnutí Gómez, z vápna ovšem branku přestřelil. A když už se zdálo, že si 96ky průběžný stav udrží až do konce, tak hosté udeřili. Lahm poslal na střídajícího Alabu skvělý pas, ten byl rychlejší než Stindl a přízemní střelou k levé tyči překonal Zielera - 2:1. V závěru už si Hannover těsné vedení udržel.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern by měl potvrdit domácí výhru.1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip-0:2

prani-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si spraví náladu po remíze v LM.tip 0:3(gomez,ribery,kros)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství BAYERNU a upevnění lídra 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Rafinha a Gustavo dostanou šanci.

0:4

Gomez Ribery Muller Petersen

Reagovat
smazaný uživatel

néééé!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele