8. kolo
02.10.2011 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 1:2

I své druhé utkání po návratu na lavičku Schalke zvládl Huub Stevens na výbornou, na hřišti svého bývalého zaměstnavatele Hamburgeru SV se svými ovečkami vybojoval vítězství 2:1 a poskočil na čtvrtou pozici, zatímco domácí tým zůstává o skóre na chvostu tabulky.

V Imtech Aréně se v samém úvodu moc nedělo, oba týmy se důkladně oťukávaly a bylo tudíž překvapením, když se již ve třinácté minutě měnilo skóre. První dobrý útok Schalke rozjeli Jurado a Farfán vysunutím Högera, který z pravé strany našel centrem Huntelaara a proti jeho hlavičce do protipohybu neměl Drobný šanci - 0:1. Hosté sotva dokončili oslavy a už mohlo být srovnáno, Petrić ovšem před Fährmannem v koncovce selhal.

Tato situace zůstala dlouho jedinou šancí hamburské jedenáctky, která si proti dobře hrajícím hostům z Gelsenkirchenu nevěděla rady. Těm však chyběla důslednost ve finální fázi a další příležitosti tak nepřicházely, až se zhruba po půlhodině hry poměr sil otočil. HSV začalo získávat na jistotě, tlačit se dopředu a v sedmatřicáté minutě bylo po zásluze odměněno. Mladík Lam využil Höwedesova zaváhání, přihrál doleva Petrićovi a ten střelou k přední tyči překvapil Fährmanna, čímž stanovil poločasový stav 1:1.

Z kabin pak domácí vyběhli ještě v lepším rozpoložení a zdálo se být pouze otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Skvělý driblér Töre střílel z velenadějné pozice, ale v poslední chvíli ho zblokoval Höwedes, turecký mladík pak u rohového praporku vycvičil Metzeldera a oslovil Guerrera, ten však vyloženou šanci zahodil ranou nad branku.

Na druhé straně dvakrát nebezpečně hlavičkovali Höwedes a Raúl, za domácí pak z dálky pálil Petrić a i tentokrát málem Fährmanna nachytal, hostující brankář však dokázal vyrazit vedle své tyče. Ve dvaasedmdesáté minutě to zkoušel hlavou znovu Raúl a Drobný musel vytasit parádní zákrok, minutu nato ale nacentroval z levé strany Fuchs a po akrobatické patičce Huntelaara hosté znovu vedli - 1:2. V závěru už HSV na obrat nemělo, vedení Schalke sice nepojistil Draxler, i tak ale tři body putují do hornického města.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburger SV 3 - 4 Schalke 04

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele