4. kolo
27.08.2011 15:30 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Köln 3:4

Imtech Arena byla svědkem parádního představení, ve kterém hráli prim ofenzivy obou celků. Domácí sice dvakrát vedli, ale pokaždé o náskok přišli a navíc v závěru daroval svou chybou Kozlům tři body Drobný.

V úvodu utkání byli o něco aktivnější hosté. Střelu Jajala z hranice vápna ale dokázala nově zformovaná stoperská dvojice, jmenovitě Rajković zblokovat na roh, přímý volný kop Chihiho pak pro změnu bez problémů zpacifikoval Drobný. To bylo ze strany Kozlů na dlouhou dobu všechno, taktovky se tak chopili domácí. V osmé minutě natáhl z velké dálky Westermann, ale Varvodić jeho povedenou ránu dokázal alespoň vyrazit.

O dvě minuty později rozehrával standardní situaci Aogo, na centr si nejvýše vyskočil Westermann, kapitán HSV ale ani tentokrát neotevřel skóre, trefil totiž břevno hostující svatyně. Z následné akce pak Geromel ve snaze o odehrání míče kontaktoval Aoga, ten se skácel k zemi a sudí Meyer po krátkém váhání nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Petrić a přízemní střelou k levé tyči s přehledem překonal Varvodiče - 1:0.

Odpovědět se snažil Novaković, nepříliš razantní rána se však stala snadnou kořistí Drobného. Ve 21. minutě se Kozli přece jen prosadili, po spolupráci Novakoviče s Peszkem zakončil pohodlně celou akci do prázdné branky Chihi - 1:1. Vyrovnávací branka byla pro domácí celek mírným šokem, ale i tak se na obrazu hry příliš nezměnilo. Znovu strhnout vedení na stranu HSV mohl po Petričově posunutí Son, Varvodić si ale s jeho falšovanou střelou poradil. A když neuspěli ani Petrić s Jansenem, tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Hostující kouč Stále Solbakken udělal o poločasové přestávce jednu změnu, místo Peszka poslal na trávník uzdraveného Podolskiho. A tento tah se ihned ukázal jako mistrovský, Podolski využil zaváhání Diekmeiera, prohnal se s míčem po levé straně a následně poslal před branku přízemní centr, který do odkryté branky dorazil tentokráte pro změnu Novaković - 1:2.

V 59. minutě rozehrával další standardku Aogo, aktivní Son sice hlavičkoval pouze do tyče, míč se ale odrazil přímo k Rajkovičovi, jenž nezaváhal a znovu srovnal krok - 2:2. Srbský stoper se tak při premiérovém startu v dresu HSV hned gólově prosadil, lepší premiéru si tak z tohoto pohledu ani přát nemohl. Neuběhli však ani tři minuty a obrat byl dokonán. Tesche našel parádním pasem z hloubi pole ve vápně Sona, ten si pohrál s Andrezinhem a umístěnou střelou na zadní tyč překonal Varvodiče potřetí - 3:2.

Další možnost měl Skjelbred, parádní ranou z hranice vápna ovšem napálil pouze břevno hostující branky. To se později ukázalo jako rozhodující moment. V osmdesáté čtvrté minutě rozehrál rohový kop Jajalo, míč se dostal až na malé vápno ke střídajícímu Clemensovi, jenž přízemní střelou vyrovnal na 3:3. Ani to však nebylo od Kozlů všechno, další standardku rozehrál z hloubi pole Riether, Drobný balón vyrazil pouze před sebe, kde stál další střídající hráč McKenna a opět zcela zamíchal kartami - 3:4. V nastavení mohl ještě přidat pojistku Podolski, z velkého úhlu ale branku přestřelil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip : 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Drobného nemám rád, a v repre ho nechci... Dneska to zase zmrvil... Doufám, že ve SKotsku bude chytat Laštůvka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele