26. kolo
17.03.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Augsburg navázal na dobrou formu a těsně přemohl Mainz

Zlepšené výkony Augsburgu očividně rostou geometrickou řadou, nováček tentokráte v důležitém klání porazil Mainz a nadále se tak drží mimo sestupové vody. Mainz pak zdá se po veleúspěšném ročníku zakončí ten letošní ve středu tabulky.

Mainz zůstal věrný své pověsti a i v SGL Areně začal pěkně zostra, augsburská obrana se však nedala zaskočit, a tak se pokračovalo na obou stranách bez branek. Úvodní půlhodina s sebou nepřinesla na ani jednom týmu dostatek chytrosti, kreativity a celkově ofenzivní kvality, zajímavých akcí tak nebylo k vidění zrovna přehršel. Pouze dvakrát vyslal spoluhráče do šance Bellinghausen, Langkamp ovšem na Wetkla nevyzrál, Hain pro změnu v rozhodujícím okamžiku o míč přišel. Ve 36. minutě pak udeřilo nečekaně na druhé straně. Dvojice Choupo-Moting - Zidan překonala obranný val FCA, kamerunský útočník sice na Jentzsche nevyzrál, ale akci dokončil Allagui - 0:1.

Svěřenci Jose Luhukaye chtěli okamžitě odpovědět: Bellinghausenův přímý volný kop ale zneškodnil Wetklo. Dvě minuty před odchodem do kabin se ovšem přece jen začínalo znovu od nuly, Oehrl měl dobré periferní vidění, předal na Kooa, jenž celou akci vyšperkoval nechytatelnou střelou do levého horního rohu - 1:1.

Oddych očividně na aktivitě Augsburgu nic neubral a domácí se záhy dočkali vedení. Bellinghausen rozehrál další přesný míč do pokutového území, kde nejvíce vyrostl Langkamp a hlavou definitivně otočil průběh utkání - 2:1. Pojistku mohl přidat v rozmezí dvou minut Oehrl, nejprve ale přehlédl po svém bohu Haina a pálil nepřesně, posléze zakončoval hlavou, ale Wetklo si poradil snadno. Dvacet minut před koncem mohla trestat spolupráce Ivanschitz - Kirchhoff, leč neúspěšně. Rakouský hráč měl potom sám velkou možnost, ale na Jentzsche si nepřišel.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele