2. kolo
13.08.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:1

V zajímavém ofenzivním utkání v Borussia-Parku se nakonec body dělily. Domácí šli sice po bezpečně proměněné penaltě Daemse do vedení, to jim ovšem vzápětí sebral Cacau. Oba celky tak zůstávají po dvou kolech bez porážky.

První možnost k otevření skóre měl již ve druhé minutě Reus, jenž se po chybě Molinara zbavil dotírajících obránců, ale následně nedokázal obloučkem překonat Ulreicha. Důraznou odpověď mohl v sedmnácté minutě vyslat Harnik, ale ani on nemířil přesně. Nicméně tato šance jako by předznamenala další průběh prvního poločasu, ve kterém byli Švábi jednoznačně aktivnější.

Ve 25. minutě našel Boulahrouz Gentnera, ten ale ze 14 metrů pouze protáhl ter Stegena. O deset minut později měl další velkou šanci po Danteho zaváhání Cacau, ale ani on nedokázal vyzrát na bezchybného ter Stegena. Domácí strážce svatyně si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, znovu zasahovat musel proti dalekonosné střele Hajnala. I tady tak mohlo platit otřepané fotbalové přísloví. Hříbata dokázala v závěru první půle využít nepozornosti Stuttgartu, ale Arango a po něm ani Reus nedokázali zamířit do sítě.

Po obrátce pokračovali ve své aktivitě domácí. Arango posunul do zajímavé příležitosti navrátilce Bobadillu, ten ale nedůrazným zakončením nemohl Ulreicha překonat. V padesáté druhé minutě pak napřáhl těsně za vápnem Kuzmanović, parádní ránu směřující pod břevno ale vytáhl neméně kvalitním zákrokem ter Stegen. Zahanbit se nechtěl nechat na druhé straně Arango, ten ale na rozdíl od svého protivníka nedokázal namířit dalekonosnou ránu mezi tři tyče.

V šedesáté šesté minutě pak Kvist stáhl v pokutovém území Reuse a sudí Gräfe nařídil po krátkém váhání pokutový kop. Míč si na značku postavil tradiční exekutor Daems a s klidem sobě vlastním poslal svůj tým do vedení - 1:0. Radost Hříbat ale netrvala ani pět minut a bylo vyrovnáno. Po akci Kvista s Gentnerem se zblízka hlavou prosadil Cacau a srovnal na 1:1. Menší komplikaci pak pro Gladbach znamenala 83. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Brouwers, ale soupeř si už další šanci nevytvořil, a tak se oba celky rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele