21. kolo
11.02.2012 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Mönchengladbach znovu vyučoval, do role poslušného žáka se převtělilo Schalke

Parádní sezóna Borussie Mönchengladbach sepsala další kapitolu, tentokráte si z Borussia-Parku odváží zaslouženou porážku Schalke, které si za celých devadesát minut nebylo schopné vytvořit alespoň jednu šanci! Borussia se tak dostává právě před svého soupeře na třetí příčku, na svou jmenovkyni z Dortmundu poté ztrácí tři body.

Kouzlo Borussia-Parku, jakoby hned na začátku hráče Königsblauen paralyzovalo, jinak si totiž jejich nástup do utkání nelze vysvětlit. Už po několika vteřinách zkoušel štěstí dalekonosnou ranou Hanke, ten však ještě neuspěl. Hned vzápětí ale přišla první dech beroucí akce Hříbat: Herrmann našel od pravé postranní čáry Reuse, ten se zbavil Höwedese, a po něm i Jurada, načež parádní dělovkou na zadní tyč otevřel brankový účet - 1:0. Matné Schalke nemělo kontrolu ani samo nad sebou, natož pak nad soupeřem, o tom jasně ilustrovala situace, kdy se v pokutovém území srazil Unnerstall společně s Papadopoulosem, Hanke se ale už k míči nedostal.

Hosté zahrozili prvně až po deseti minutách, kdy se během krátké chvíle dostali ke střele Matip a po něm i Jurado, ter Stegen však mohl zůstat v nečinnosti. Opravdová lahůdka pak ale přišla po patnácti minutách hry. Hanke si společně s Daemsem a Arangem rozebral obranu S04, následně pak bývalý střelec Hannoveru s klidnou hlavou obstřelil Unnerstalla - 2:0. Ten samý hráč měl za okamžik další možnost, ale podobně, jako o chvíli později Nordtveit nedokázal nalézt prostor branky. Snová půlka Gladbachu dopsala svou třetí část ve 32. minutě: Arango rozehrál volný přímý kop tak šikovně, že překvapený Unnerstall vůbec neměl potuchy co se děje a vzpamatoval se, až když viděl míč potřetí za svými zády - 3:0.

Do druhé půle se Huub Stevens rozhodl pro změnu, ze hry stáhl Jurada, jenž si opět nedokázal naplno odpracovat obranné povinnosti a místo něj poslal na trávník Christopha Metzeldera. To zároveň mělo za následek přesunutí Höwedese v obranné čtyřce napravo a Högera do zálohy. Hra se vyrovnala, což však měla na svědomí spíše Borussia, jež znatelně ubrala, ani to však bílé k větší útočné aktivitě příliš nepřinutilo. Za zmínku stojí snad jen standardka Farfána a následný volný přímý kop Huntelaara, jenž ale nasměroval balón jen do zdi.

Ve zbývajících dvaceti minutách už se utkání dohrávalo v klidu, pověstnou výjimkou snad byla jenom rána Reuse, se kterou si však dokázal poradit Unnerstall. Jinak se na trávníku, až na závěrečné střídání Schalke, díky čemuž se na hřiště podíval věčný marod Tim Hoogland neudálo. Pro bývalou oporu Mainzu se jednalo o premiérový start v letošní sezóně, tu minulou pak dokázal v dresu Königsblauen promarodit celou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 huntelllar,Raul

Reagovat
smazaný uživatel

zapomen a sni dál

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
bruchy

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele