31. kolo
15.04.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Gladbach ovládl porýnské derby a vytváří tlak na třetí Schalke

Ani změna trenéra Köln ze zimního spánku neprobrala, Borussia Mönchengladbach potvrdila, že se jí proti rivalovi v posledních zápasech daří a po delší odmlce si zase může vychutnat radost z výhry. Na druhém břehu se situace přiostřuje...

Domácí začali po několika nepovedených zápasech aktivně a od první minuty drželi Kozly pod tlakem, netrvalo dlouho a přetížená defenzivní vozba začala kolabovat. Třetí minuta přinesla Daemsův přesný centr na zadní stranu pokutového území, kde se do balónu pravačkou z voleje opřel Hanke, jeho ránu ovšem dokázal vytěsnit skvělým zákrokem Rensing! Odpověď si vzal na starost Podolski, dělovku však nedokázal usměrnit do prostoru branky. To ale bylo od Kölnu na dlouhé minuty všechno, čím se mohl chlubit - hra se nadále odvíjela pod taktovkou Borussie, jež si přesnými rychlými přihrávkami šikovně vytvářela volné prostory.

Kýžená odměna potom do Borussia-Parku dorazila v 19. minutě: Arango rozehrál standardku přes zeď k bližší tyči, Rensing neměl šanci na balón dosáhnout - 1:0. A parádní představení Hříbat rozhodně ne a ne skončit... Hanke našel v pokutovém území Reuse, ten si zpracoval na prsou, chytrým zakončením ale na Rensinga ještě nevyzrál. Pojistka mohla přijít také pět minut před pauzou, naivní chybu Serena mohl potrestat Hanke - tváří v tvář proti Rensingovi ale neuspěl.

Po celých pětačtyřicet minut prakticky neškodní hosté začali po obrátce přece jen s větším nasazením a agresivitou. Největší možnost byla k vidění po rohovém kopu Clemense, ani jeden se závarů se však nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. Naproti tomu se trestalo na opačné straně: Reus rozehrál standardku přesně na hlavu střídajícího Jantschkeho (nahradil zraněného Neustädtera), Rensing ještě dokázal jeho hlavičku ztlumit, ale v cestě do sítě už ji nezabránil - 2:0. V 55. minutě navíc Reus udělal z dvojice Geromel - Sereno fackovací panáky a podél Rensinga zvýšil na 3:0. Naděje Kölnu tak vzaly za své hodně brzy.

Nic však nenasvědčovalo tomu, že by měla být kanonáda die Fohlen u konce, naopak. Arango si hned dvakrát vyměnil míč s Reusem, tak vyšachovali kompletně celou defenzivu Kozlů, prve jmenovaný už poté ale na strážce hostující svatyně recept nenašel. Hříbata, jakoby se konečně vrátila k fotbalu, jenž byl z jejich strany k vidění několik týdnů zpátky, a svým pojetím neskutečně bavil... Další střelu Aranga zablokoval pro změnu Brečko. Poslední slovo si vzal z malého vápna hlavičkující Brouwers, ten ovšem narazil na skvělý reflex Rensinga.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

boha tu už musia aspon 1:0 vyhrajte !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když nevyhrají dneska tak už je pro ně Liga Mistrů asi ztracená.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze 4. místa by hráli předkolo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to by hráli, jenže postoupit z něj by pro ně bylo hodně těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

KONEČNE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele