5. kolo
10.09.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Kaiserslautern 1:0

Borussia Mönchengladbach nakonec dokázala zásluhou Aranga přehrát Lautern, čímž tak odčinila porážku z Veltins Areny. Hříbata se tak drží na skvělé druhé příčce, svěřenci Marca Kurze naopak prodloužili čekání na premiérové tři body.

Domácí začali aktivně. První střelu si však na své konto připsali paradoxně hráči Lauternu. Petsos, ale svým pokusem nemohl ter Stegena vůbec ohrozit. Odpověď přišla o pár minutek později. De Camargo oklamal dvojici Amedick - Rodnei, následně ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Po čtvrthodině hry se po akci Sukuty-Pasa s Kirchem dostal ke střele mladíček Fortounis, jeho ránu ovšem domácí obrana zablokovala.

Hříbata chtěla svého soupeře vylákat z obrané ulity, ten se ovšem nedal a i nadále se spoléhal především na defenzivu a rychlé protiútoky. A když svěřenci Luciana Favreho postrádali v ofenzivě jakoukoliv invenci, tak jsme téměř žádné vyložené příležitosti neviděli. Výjimkou byl dalekonosný pokus Marxe, který ovšem neznamenal pro hostující svatyni žádné nebezpečí. Ve 41. minutě pak napřáhl na opačné straně Dick, přízemní střelu si však ter Stegen pohlídal.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Gladbach sice chtěl hrát, ale i přes veškerou snahu nemohl dlouho vymyslet nic překvapivého, co by dokázalo sehranou hostující obranu překonat. Se střelou Reuse si Trapp v pohodě poradil. V padesáté osmé minutě ovšem potáhl míč Jantschke, následně od pravé postranní čáry přesně odcentroval a nabíhající Arango celou akci přesně zakončil - 1:0.

Inkasovaná branka rázem přeskupila síly na hřišti. Teď to byli Rudí ďáblové, kdo se musel hnát dopředu. Po hodině hry rozehrál volný přímý kop Tiffert, míč směřující do šibenice ovšem parádním zákrokem vytáhl ter Stegen a udržel pro svůj tým vedení. Svěřenci Marca Kurze už si další příležitost nevypracovali, naopak mohli potom, co otevřeli hru ještě inkasovat. Střelu Bobadilly, stejně jako zakončení Aranga dokázal i s pořádnou porcí štěstí Trapp zastavit, na porážce jeho týmu už se ale stejně nic nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele