23. kolo
26.02.2012 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 2:0

Prestižní konfrontace třetího se čtvrtým týmem tabulky byla současně střetnutím dvou nejlepších útočných řad soutěže. Bavoři měli před zápasem na svém kontě úctyhodných 49 branek, hosté z Gelsenkirchenu dokonce o jeden zásah více, což z nich tedy dělalo nejlepší ofenzívu Německa. To se však po nedělním klání obrátilo.

Jupp Heynckes provedl oproti nevydařenému pohárovému utkání v Basileji dvě změny: Luiz Gustavo a Thomas Müller dostali přednost před Tymoščukem a Kroosem, kteří tak usedli na lavici náhradníků. Huub Stevens ponechal vítěznou sestavu ze zápasu proti Viktorii Plzeň.

Svižný úvod utkání patřil překvapivě hostům, naopak ofenzivní snahy domácích byly dobře čitelné. Dobrému tempu hry prospěl i přístup hlavního sudího, jenž se rozhodl pouštět i tvrdší zákroky. S postupujícím časem se osmělovali i Bavoři, kteří veškeré své útočné výpady realizovali po pravé straně, kde vládl Arien Robben. Domácí si první skutečně vážnou šanci vypracovali až po půlhodině hry, kdy Müller protáhl balon po pravé straně až do pětky, kde Riberymu chyběl jen krok k zakončení.

Ve 36. minutě se vyprodaná Allianz-aréna mohla již radovat z gólu, když po dlouhém centru neodhadl svůj výběh proti balonu jinak dobře chytající Hildebrand, Ribery jej šikovně přeloboval a střelou do prázdné brány poslal Bayern do vedení. Francouz mohl za dvě minuty přidat další branku, když po pasu Robbena pálil z úhlu vedle.

Domácí přiložili pod kotel a za pár okamžiků opět nebezpečně ohrožovali bránu Königsblauen - po výborném zákroku Hildebranda se míč odrazil k volnému Badstuberovi, jenž se však v rozhodujícím okamžiku zachoval spíše jako spoluhráč hostů a z bezprostřední blízkosti nepochopitelně odkopl balon mimo tyče. Těsně před odchodem do kabin směle pronikl do zakončení Lahm, Hildebrand však jeho pokus mrštně vytěsnil a tak Mnichované ze svého drtivého tlaku nic dalšího nevytěžili.

Z druhého poločasu neutekla ani minuta a po rohovém kopu domácích prudce hlavičkoval smolař Badstuber do břevna, hned vzápětí mohl po protiakci bez problému vyrovnat Matip, ale po svém úniku v zakončení zcela selhal. Bavořany tento protiúder nijak nerozhodil a stupňovali tlak. Zvýšit vedení mohl Gomez, avšak německý reprezentant svojí vyloženou šanci tváří v tvář Hildebrandovi promarnil.

O útočení se v dresu Bayernu staral především Ribery, jenž byl za své snažení v 55. minutě odměněn druhým gólem, když po svém průniku z levé strany za přispění teče skóroval pravačkou - 2:0. Nutno podotknout, že stav utkání byl zasloužený a odpovídal dění na hřišti. Po druhém gólu se hra uklidnila, hráči v červených dresech se zcela přirozeně zatáhli a nechali hrát hosty.

Potřetí se domácím hráčům podařilo rozvlnit síť ve třiasedmdesáté minutě, avšak zakončující Olič byl nachytán v ofsajdu. Schalke si ve druhé pětačtyřicetiminutovce žádnou kloudnou šanci nevytvořilo a jakoby se snad ani nepokoušelo o zdramatizování utkání. Pokusy hostů troskotaly na spolehlivé bavorské obraně, která ojedinělé průniky Königsblauen neutralizovala.

Ke konci zápasu nechal naposledy vyniknout gólmana Hildebranda tvrdou ranou Robben, právě strážce svatyně hostů byl hlavní příčinou, že pro Schalke milosrdný stav 2:0 se do konce utkání již nezměnil. Bayern tak svému soupeři odskočil na rozdíl čtyř bodů a usadil se na druhém místě bundesligové tabulky.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem rozladěnej posledními výkony BAYERNU Stále ale není třeba panikařit 1:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 rozladěností jsem se překlik! Bayern Munchen

Reagovat
JacoBee

Schalkééé VYHRAJE!... 2:1...

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Muller-Huntellar,Raul,Raul

Reagovat
smazaný uživatel

podobne ako v Taliansku pri zápase Milán - Juventus, niečo mi aj tu vraví, že hostia nebudú odchádzať z hlavami dole..

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke neprohraje...Bayern nema formu, v tom Švýcarsku moh 4 dostat a nemoh by nic říct

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne???

Reagovat
smazaný uživatel

moh, ale zaroven moh i nejakej gol dat, ze zacatku to bylo hodne otevreny a v zaveru byli stastnejsi domaci, presto ze po vetsinu zapasu utocil Bayern, Basilej sazela spis na protiutoky

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern-Huntelaar 1:3

Schalke vorwärts

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

budu fandit Schalke už jen proto že Bayern Nesnášim !!!

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

urcite nic co bych chtel mit na tiketu, ale neco mi rika ze Bayern zlomi bidu a urve to.. a nebo bude nudna remiza

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Raúl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele