17. kolo
16.12.2011 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bavoři přezimují na čele, i v deseti přehráli Köln jasně 3:0

Tentokrát si Bayern na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je hrát více než hodinu hry v početním oslabení, vyloučení Ribéryho mu však nakonec možná paradoxně pomohlo, neboť poté se do té doby hra Kölnu naprosto sesypala, výsledkem čehož jsou další tři inkasované branky.

Bayern začal podle očekávání hodně aktivně a držel míč na svých kopačkách, přes hustý obranný val Kozlů, kdy se za míč častokrát vracel i Podolski se však dostával obtížně. I přesto si nakonec nadějné příležitosti vypracoval. Aktivní byl v tomto směru zejména Ribéry, jenž se prezentoval hned dvěma střelami, pokaždé však narazil na připraveného Rensinga, jenž se minimálně při druhém přízemním pokusu francouzského šikuly musel pořádně natahovat. Poté se hra zklidnila, na další vzrušení jsme si museli téměř dvacet minut počkat.

Ovšem čekání rozhodně stálo zato. První nevídaná situace byla k vidění po standardce van Buytena, který sice napálil jen Riethera, pokračovat by se však stejně nemohlo, po jeho zásahu se na trávníku totiž potuloval prasklý balón.

Naprosto klíčový moment celého utkání se pak odehrál ve 33. minutě. Na Robennův centr si na zadní tyči naskakoval Ribéry, Sereno ho však dobře obstoupil, oba kohouti se poté ještě pošťuchovali, čímž si od sudího Winkmanna vysloužili žluté napomenutí. Ani to však oporu Bavorů neuklidnilo, právě naopak. Nejprve přišlo na řadu vysvětlování s McKennou, nějakou průpovídku si potom neodpustil ani sám Sereno, což už Ribéry nevydržel a rukou ho zasáhl do obličeje, za což nemohlo následovat nic jiného než další žlutá, a tím pádem červená karta.

Po obrátce však netrvalo dlouho a Mnichované se i v početním oslabení přece jen ujali vedení. Velkou chybu si připsal do té doby skvělý Geromel, Müller udržel na zádech Jemala, následně ještě posunul balón na lépe postaveného Gómeze, pro kterého už nebyl problém zaknihovat rekordní šestnáctou podzimní trefu - 1:0. Kozli najednou už museli, odpovědět se snažil Jajalo, nedůraznou střelou ovšem nemohl Neuera vylekat. Definitivně rozhodnuto pak bylo po hodině hry. Neškodný rohový kop Kroose se snesl do vápna, kde ho do sítě zametl střídající Alaba - 2:0.

Druhá inkasovaná branka postavila naprosto neškodné hosty do neřešitelné situace, čehož si byl dobře vědom i sám kouč Stale Solbakken, jež tak ze hry stáhl i Lucase Podolskiho, kolem kterého bude v zimní přestávce jistě pořádně rušno a mohlo se tak jednat o jeho poslední zápas v dresu Kölnu, tedy alespoň na nějakou dobu. Konečnou podobu pak skóre dostalo dvě minuty před koncem, střídající Olič s Alabou připravili míč pro Kroose, jenž nezaváhal - 3:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN je podzimním mistrem 4:0 3 x Goméz, 1 x Buyten.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Kolín těžký zápas, nepřídává tomu ani to, že hraje v úterý zápas s Mohučí. Podle toho bude vypadat výkon kolínských. 3:0 - Goméz, Kroos, Müller

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Alaba šel místo Müllera.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Edgar Davids

1:0 pro Bavory-Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro bayern (aspoň doufám)

Reagovat
smazaný uživatel

Haha Bayern po prvni puli 0:0 a jeste hraje o 10 konecne ty zebraci ztratej!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dik, zes tu napsal.. alespon je se cemu smat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl dobrý vtip je to Bayern né žádný klub z české ligy :

Reagovat
smazaný uživatel

Lukisonn: Ty si vážně matlák.... člověk co má aspoň gram mozku by tohle nikdy nenepsal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele