21. kolo
11.02.2012 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern 2:0

Ani mrazivá teplota -12°C neodradila mnichovské fanoušky od návštěvy zápasu s falckým outsiderem a tak jako tradičně zaplněná Alianz Aréna mohla sledovat, jak si domácí borci bez problému kráčí pro plný bodový příděl. Karty byly jasně rozdány již před samotným duelem, vždyť Kaiserlautern čekal na vítězství deset zápasů a s žádným jiným týmem bundesligy nemají svěřenci Marca Kurze tak špatnou bilanci jako právě s bavorským velkoklubem.

Trenér domácích Heynckes ponechal stejně jako v pohárovém utkání na lavičce Arjena Robbena, místo zraněného Schweinsteigera postavil kouč Bavorů do pole Rakušana Alabu. To trenér hostů Kurz udělal oproti poslednímu zápasu rovnou pět změn.

Domácí gólově udeřili již v šesté minutě, kdy si Ribéry na levé straně poradil se Sahanem a vzdušným centrem vyzval ke skórování Gómeze, který se pohyboval na pětce zcela nebráněn a hlavou tak bez problému zavěsil. Rychlé vedení domácích tak již na začátku rozbilo taktické plány Rudých ďáblů, kteří se v následujících minutách dostávali na bavorskou polovinu jen sporadicky. Bayern tak začal utkání dle očekávání vládnout, hrou nezaměstnaný Neuer se musel v bráně spíše než s útoky soupeře potýkat s třeskutou zimou.

O další rozruch se v devětadvacáté minutě postaral Petsos, jenž ukončil Lahmův typický průnik po levé straně až za cenu žluté karty. Z následujícího přímého kopu pak poslal Kroos načechraný balon přímo na hlavu Thomase Müllera, jenž napodobil Gómeze a překonal pozdě vyběhnuvšího Trappa - 2:0. Neškodní hosté poprvé vážněji zahrozili až ve 40. minutě, kdy po nedbale odvráceném rohovém kopu vyslal z osmnácti metrů ránu k levé tyči Petsos. Pokus však se však neujal, a tak odcházeli hosté do kabin s dvougólovým mankem.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva bez personálních změn a beze změny zůstal i obraz hry: Bayern kontroloval balon, Lautern zase statistiku naběhaných kilometrů. Po osmi munutách došlo ke střetu mezi Gómezem a brankářem Trappem, jenž musel být záhy lehce ošetřen. Újmu na zdraví však neutrpěl, a tak mohl se svými spoluhráči čelit dalšímu hlavičkovému pokusu Gómeze, jehož pokus odklidil do bezpečí Fortounis až na brankové čáře. Odolnost brankáře hostů byla v Alianz Aréně vystavena tvrdé zkoušce. Po smělé sólo akci Robbena musel Trapp strpět Holanďanův nechtěný kopanec do obličeje. Zanedlouho se oba aktéři předešlé akce utkali znovu, střelu z pokutového území strážce svatyně Rudých ďáblů zneškodnil nohou.

Následně se mohl Trapp opět vyznamenat proti ráně z voleje, kterou vyslal sváteční střelec Badstuber. Hosté byli neustále pod palbou, zanedlouho pálil těsně nad břevno agilní Robben. Poslední vážnější akci zápasu měl na svědomí opět domácí hráč - Gustavo po chaotické situaci opět narazil na pohotového Trappa. Ten tak odčinil své zaváhání u druhé obdržené branky, svému týmu však více pomoci nemohl. Hosté tak odjíždějí po marném boji z bavorské metropole s prázdnou, nadále tak setrvají na osmnácti bodech. Bayern naopak splnil povinnost, rozhodl hned v první půli, a drží tak krok se svými soupeři v honbě za ligovým titulem.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN to dá a Dortmund prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

7:0, Lautern bude nás odrazoví můstek k sérii vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele