26. kolo
17.03.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer nestačil na Gladbach a na LM tak může zapomenout

Leverkusen zřejmě promarnil i tu poslední teoretickou možnost na opětovný start v Lize mistrů, nad síly farmaceutického celku byl mimořádně efektivní Mönchengladbach, který se naopak vysněnému startu v Champions League notně přiblížil.

Oba celky si dobře uvědomovaly důležitost vzájemného souboje, tomu i napovídaly úvodní minuty, jež byly vedeny hodně opatrně. Z ospalého začátku diváky z ničeho nic probudila osmá minuta: pod šanci se svou chybou nejvíce podepsal Schwaab, jenž nedokázal zastavit Arangovu přihrávku, a tím umožnil Reusovi chladnokrevně zakončit k pravé tyči - 0:1. Bayer se nestačil ještě ani vzpamatovat, ve vzduchu už však visel další problém. O pět minut později pálil ten samý hráč z druhé vlny, o něco záhy střílel pro změnu z vápna novic v základní sestavě Hříbat Wendt, ani jednomu z nich se ovšem rána mezi tři tyče nevešla.

Domácí se osmělili až po čtvrthodině hry, ze střední vzdálenosti to zkoušeli Augusto a Reinartz, oba by však pro své pokusy potřebovali spíše ragbyové háčko. Hra dostala jasný řád: Leverkusen myslel jenom na vyrovnání, zatímco Borussia se zatáhla a soustředila se na svoji největší zbraň, kterou tak často dokáže soupeře zaskočit - totiž smrtící protiútoky. Defenzivy na obou stranách však pracovaly bezchybně, a tak příliš vzruchu před brankami k vidění nebylo, hra se povětšinou odvíjela ve středu pole.

Akcie Werkself začaly stoupat na hodnotě až v poslední desetiminutovce první půle, ovšem i tak se jednalo výhradně o zakončení z druhé vlny, případně o standardní situaci...takto to zkoušel rovnou dvakrát Kadlec, Renato Augusto a pozadu nezůstal ani Schürrle, ani jednomu z nich se ale nedařilo výraznějším způsobem ter Stegena ohrozit.

Po obrátce se pokračovalo podle stejných not. Bayer diktoval tempo hry, naproti tomu hosté čekali v závětří, a když už se vydali dopředu, stálo to rozhodně zato! V 54. minutě měl velkou šanci Hanke, hlavou ovšem prostor branky netrefil. Ještě o poznání "jednodušší" to měl po hodině hry Reus, jenž postupoval tváří v tvář na Lena, ze souboje ale nakonec vyšel jako poražený právě odchovanec BVB. Odpověď měl na kopačce po hodině hry Schürrle, ani jemu ovšem nebylo v rozhodujícím okamžiku přáno trefit branku.

Duttovi svěřenci se ale nakonec zasloužené branky dočkali, po volném přímém kopu z dílny Kadlece neudržel ter Stegen hlavičku, před Toprakem sice ještě stačil zakročit Arango, ten však míč dopravil jenom k nohám Kießlinga, jenž měl před sebou snadný úděl - 1:1. Stalo se tak nevyhnutelné, hosté byli potrestáni za svou pasivitu, chvíli předtím se navíc hráči Bayeru dožadovali poté, když Brouwers zastavil Kadlecův pokus rukou odpískání pokutového kopu, sudí Meyer ale na něco podobného ani náznakem nereflektoval.

Ani jedna strana se nechtěla spokojit s nic neřešící dělbou bodů, a tak se v poslední čtvrthodině před oběma brankami dveře netrhly. Na straně Mönchengladbachu to zkoušel de Camargo, Stranzl a Reus, strážce domácí svatyně byl ovšem připraven, stejně tak na opačném břehu neuspěla dvojice Kießling - Toprak. Patový stav byl rozluštěn až dvě minuty před koncem a šťastnější v tomto směru byli hosté, Reus oslovil de Camarga, ten ještě obešel Lena a do prázdné branky zakončil - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele